Seat Ibiza:

Bouwjaar: 1993

Al een paar weke slaat mijn auto onder het rijden af. Ik zit dan op de snelweg, hij gaat stoteren en dan slaat hij af. Als ik hem dan aan de kant zet en ongeveer 1 minuut wacht start hij weer en kan ik weer verder rijden. Dit gebeurd ook op een 80 of 50 km weg. Vaak gebeurd dit eenmaal op 20 km zeg maar.Of ik heb 15 km over de snelweg gereden en stop voor de stoplicht en dan ook slaat hij af, (op contact)dan na even wachten start hij weer.
Ik heb 'm al naar de garage gebracht maar daar kunnen ze niks vinden. De bougies zijn al vervangen.ik heb laats wel het contactslot vervangen maar toen had hij dat probleem al

janneke1008

Geplaatst door janneke1008 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Timo van Zuilekom (0), 18 jaar geleden

Janneke,
is de rest van de onsteking wel in orde.
(Rotor, verdelerkap, bougie kabels, onsteking as)
draait de motor voor de rest stationair wel goed?
of slaat de motor dan ook bijna af.
Groeten Timo



Ivo1 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat dit de hall sensor / hall gever is (deel van de ontsteking). Ik heb hetzelfde probleem eens gehad met een Cordoba 1.6 uit 1994.
In mijn geval alleen bij warme motor. Toerenteller valt in het begin terug naar nul voor een halve seconde. Later valt idd heel de motor uit.

Is uiteindelijk niet duur, maar laat een VAG garage daar maar eens naar meten. Bekend probleem met de 1.6 motor uit de Golf, die dus ook in de Seats zit :-(

prutser9190 (0), 17 jaar geleden

Ivo1,

Ik zit waarschijnlijk met hetzelfde probleem. Ik hoorde net dat ze een ontsteking besteld hadden, maar ze wisten niet wat zo'n ding kostte.
Heb jij een idee wat ze ongeveer kosten? Aangezien je zei dat ze niet zo duur waren......

mvg,

André.

prutser9190 (0), 17 jaar geleden

[quote=prutser9190]Ivo1,

Ik zit waarschijnlijk met hetzelfde probleem. Ik hoorde net dat ze een ontsteking besteld hadden, maar ze wisten niet wat zo'n ding kostte.
Heb jij een idee wat ze ongeveer kosten? Aangezien je zei dat ze niet zo duur waren......

mvg,

André.[/quote]
Nou ehh, niet zo duur??? Ik heb de rekening gekregen. Een ontstekinkje kost maar liefst 197 euries. Noe het maar niet duur. Maar ja, het moet erin, ik kan niet anders........

iig doet ie het weer.......als het goed is........hahaha....

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

janneke als ze niks kunnen vinden laat dan je toerentalsensor vervangen die kan voor veel problemen zorgen terwijl er geen storingen aanwezig zijn.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.