Seat Ibiza: Tijdens rijden (warme motor) veel roken, afgeslagen, niet me

Bouwjaar: 1997

Hallo allemaal, hier mijn eerste bericht.
Ik heb sinds kort een seat ibiza tdi 90pk uit begin 1997.
Liep uistekend, geen enkel probleem. Ik had 100kilometer achter elkaar gereden, toen ik even rustig reed, trok hij ineens niet meer. Ik keek in mijn binnenspiegel en enorme zwarte rookwolken achter mij. Koppeling in, daarna weer op laten komen, weer even opgepakt. 200 meter verderop zelfde probleem, maar nu afgeslagen. Niet meer aan de praat te krijgen. Er hebben inmiddels een paar monteurs (kort) naar gekeken. Hij is uitgelezen, geen storing te vinden. Brandstofpomp werkt; als je de leidingen iets loshaalt spuit het eruit. Luchttoevoer is ook vrij. Geen raar geluid gehoord verder. Distributieriem staat strak. Startmotor draait gewoon, en motor geeft zo te horen ook normale compressie. Wat zou dit kunnen zijn? Ik kan me alleen voorstellen dat de brandstofpomp niet op tijd staat. Maar dat kan toch alleen als deze verspringt tov distributieriem? En dat lijkt me erg sterk omdat deze zeer strak staat... Wie helpt me???
Alvast hartelijk dank!

Guus3889

Geplaatst door Guus3889 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fedde (0), 18 jaar geleden

kijk eens op http://www.tdiclub.nl
daar is dit probleem vaker voorgekomen
ik denk dat relais 109 aan zn donder is
daardoor krijgt je ecu geen stroom en zal er dus ook geen foutcode zijn

nieuwe relais kost 14 euro bij de dealer

Guus3889 (0), 18 jaar geleden

Maar het lampje van het voorgloeien gaat wel kort aan en uit. Als ik het relais eruit haal, doet ie dit niet meer, dus het relais werkt dan wel toch?

fedde (0), 18 jaar geleden

wat voor kleur heeft die relais?
er zijn namelijk 2 verschillende
de 1 gaat vaak kapot en de andere niet

Guus3889 (0), 18 jaar geleden

Het antwoord is boven water: het was de krukaspoelie die uitgelubberd was. Ook de krukas zelf is wat beschadigd, deze wordt morgen afgevlakt. Daarna een nieuwe poelie erop en de distributieriem er weer op. Gelukkig geen verdere motorschade opgelopen, maar alles was dus van tijd af waardoor 'ie het niet meer deed... In ieder geval heel hartelijk dank voor de sugesties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.