Seat Alhambra: aanjager werkt niet goed.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADY

Stand 1 en 2 van de aanjager werken niet meer. Op de airco-unit (verdamper?) rechtonder het dashbord zit een vierpolige stekker, genummerd 1-2-3-4. Ik meet op alle 4 standen van de aanjagerschakelaar spanning op de vier de polen van deze stekker. De gemeten spanning op bijvoorbeeld stand 1 van de schakelaar komt echter niet overeen met pool 1 van de stekker. Dit gaat ook op voor de overige 3 standen van de schakelaar. Of dit normaal is weet ik niet. Feit is wel dat er op alle vier de standen van de schakelaar wisselend op één van de polen van de stekker stroom wordt gemeten. Echter wél allemaal 12 volt.
Van de airco-unit gaan 2 dikke draden naar de aanjager. Zoals ik het nu zie wordt de spanning van de schakelaar via de airo-unit aan de aanjager doorgegeven. Met uitzondering in dit geval van stand 1 en 2. Ergens moet er dus een weerstand of iets dergelijks kapot zijn. Hopelijk zit het probleem niet in de airdo-unit, maar in de schakelaar van de aanjager. Heeft iemand een idee waar de oorzaak zou kunnen liggen en als het probleem toch onverhoopt in de airco-unit gezocht moet worden (wat mij een dure reparartie lijkt), is er dan wellicht een altenatieve manier om de aanjager aan te sturen op stand 1 en 2? Bedankt alvast voor het meedenken.
Rob.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink

Geplaatst door dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk is de voorschakelweerstand defect.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 14 jaar geleden

[quote=Tiguan]Waarschijnlijk is de voorschakelweerstand defect.[/quote]
Bedankt voor je reactie. Waar zit de voorschakelweerstand en is het veel werk deze te vervangen?
Rob.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 14 jaar geleden

Even een korte update. Hanschoenenkastje verwijderd en Seat dealer gevraagd de voorschakelweerstand door te meten. Hadden ze geen tijd voor! Karweitje van een paar minuten. Volkswagendealer had er gelukkig wel tijd voor en heeft gisteren het ding doorgemeten en er een voorschakelweerstand van weliswaar een ander type maar met dezelfde stekkeraansluiting op uitgeprobeerd. Probleem opgelost. Alleen de volgorde van de schakelaar klopte niet met de snelheid van de aanjager. Juiste voorschakelweerstand besteld. Komt vandaag binnen en ga hem dit weekend monteren.
Rob.

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 14 jaar geleden

[quote=Tiguan]Bedankt voor de feedback![/quote]
De juiste voorschakelweerstand dit weekend gemonteerd en alles werkt weer zoals het hoort.
Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.