Seat Ibiza: ABS lamp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI ASV

ABS lamp gaat op de gekste momenten branden. Na contact af gaat deze weer uit. Storingcodes uitgelezen. Linksachter onderbreking toerentalsensor en een CAN data storing. Na vervangen van sensor linksachter is het probleem er nog steeds. Ook wwer de foutcode toerentalsensor linksachter. Zekering op accu is al gecontroleerd. In het foutgeheugen van ECU motor stond de fout CAN data storing ABS. Stekker van motor ECU losgehaald en daar zat vocht t.p.v. onbezette stekkerbezetting. Na schoonmaken geen resultaat. Zit ECU van ABS in de regelunit? Misschien dat hier het probleem kan zitten.
Wie o wie.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

" zekering op accu al gecontroleerd "......Gekeken of deze heel was of echt er uit gehad en schoongemaakt ? Want slecht contact hier komt vaak voor.

Gr.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Zekering is vervangen. Steekzekering bedoel je toch? Aan platte zekeringen ook niets te zien.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad, steekzekeringen. Jammer.

Gr.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Stekker op ABS pompmotor gecontroleerd, geen oxidatie. Als men tijdens rijden remt, dan voel je in het pedaal het ABS werken, lamp gaat dan niet branden.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

ABS ECU laten controleren bij AC tronics. Niets kunnen vinden.

janh5107 (0) PRO, 16 jaar geleden

als het abs in werking treed tijdens remmen dan moet er een rpm-verschil gemeten worden tussen de wielen.Dit kun je gemakkelijk kontroleren in het betreffende meetwaarden blok. in dit geval waarschijnlijk l.a lager.Zou eerst de bedrading tussen sensor en ecu kontroleren/vervangen.
J.E

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Al naar de bandenmaten L en R gekeken?

Gr.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Krijg je dan ook CAN data storingen. Het is wel typisch dat steeds toerentalsensor linksachter als storing naar voren komt.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou, toch nog een kleine beschadiging gevonden aan linker kabel. Auto is verlaagd waardoor het kabeltje met een grotere bocht komt te liggen. Deze kwam in een bocht of bij stevig optrekken tegen de uitlaat. Je zag het bijna niet. Het probleem van het in werking treden van ABS kwam doordat de nieuwe sensor niet goed werkte. Oude sensor er terug ingezet en is ook weer OK. Zo zie je maar wat voor gekke storingen je kunt krijgen door zo,n kabeltje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.