Seat Cordoba: acculampje+andere contollelampjes

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: sdi

Vreemd verhaal, bij aanzetten kontakt gaan controle lampjes branden behalve het acculampje. na ong 7 sec gaan alle lampjes spontaan uit. Auto start daarna nog wel gewoon en accu laad ook bij. Volgens wegenwacht draadbreuk in blauwe draad bij dynamo. Dame heeft nl stilgestaan langs de weg. Geeft hier echter vooralsnog geen probleem. Wie heeft zoiets wel eens meegemaakt? m.vr.gr. Paul.

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als er een breuk in de blauwe kabel zou zitten zou hij normaal helemaal niet bij laden, en zou het lampje gaan branden, zou het niet in de dynamo zelf zitten gezien hij toch bij doet laden maar het controle lampje niet oplicht ?

Maar een andere vraag, waarom stond de dame stil langs de weg ??

Gr Stefan

paul500 (0) PRO, 13 jaar geleden

Goede vraag, heb ik ook nagevraagd, plotseling viel alles dood, motor stil en ook geen rode lampjes op dashboard, heeft proberen te starten maar zonder succes. na 3 kwartier wachten op de wegenwacht startte hij natuurlijk meteen. De man heeft toch gekeken en constateerde dat de "blauwe draad" geen spanning kreeg met zijn conclusie als gevolg. Maar wat ik vreemd vind is dat als de spanningsregelaar op de dynamo kapot is,of de blauwe draad, alle lampjes na 7 sec uitgaan na aanzetten contact. echt compleet donker voor je neus..? raaraa.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

O wacht, alles valt uit na 7 sec.

Dan heb ik het anders begrepen dan jij schreef..

Heb je al eens naar het contactblokje gekeken ?

Kan ook het afslaan verklaren i.c.m. het uitvallen van de lampjes, anders weet ik ook ff niks.

bigtoys (0), 11 jaar geleden

Hallo mijn ibiza 1.4 16v bj 2001 wilde niet meer starten ,accu leeg andere accu.Een dag later stopt op de snelweg ineens de radio even later gaan de lampjes van de abs en airbag aan en valt de snelheidsmeter uit blijkt accu weer leeg .
Blijkt dat bij contact aan het accu lampje niet brand ,dus ik denk oké dynamo word niet meer bekrachtigd nieuw lampje er in maar dit zijn dus ledjes.
Dus dan zeker dynamo stuk?
Maar waarom blijft het lampje dan uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.