Seat Cordoba: display gaat aanna het uit zetteen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo allemaal,
Ik heb het volgende probleem het display van de airco/radio gaat na de sleutel eruit halen gewoon weer aan, dan weer wel en dan weer niet ,de ene keer haast gelijk en de andere keer na een aantal minuten pas (als je al binnen bent) met als gevolg een bijna lege accu b.v.als je de auto een dag niet gebruikt, gebeurt dit meer en wat kan ik er aan doen? oja de auto is van okt 99 en model 2000 dus dat tussen model (1999-2003) groetjes Sebastiaan

Pondje

Geplaatst door Pondje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

0172Dvk (0), 13 jaar geleden

Heeey,

Dat is veel bekend probleem bij deze radio,s , heel vaak worden kast en scherm vervangen wat vrij aardig kost plaatje is,
De makkelijkste oplossing is om er schakelaar tussen de maken zodat je de voeding onderbreekt.
je kan ook even meten achter de radio want je hebt constant 12v en een geschakelde via contact slot.
Als je dan op de geschakelde draad van je radio meet en je contact uit zet zou de spanning ervan moeten zijn en mischien als je 2 min wacht dat er dan weer spanning op staat, dan kan je evt dat draad onderbreken en via de zekeringen kast op een geschakeld vrij plekje erbij maken, Dan zal de radio alleen maar aangaan als je contact aan hebt.
Maar al krijg je geen spanning over geschakelde 12v(als je sleutel uit contact hebt) van de radio heb je best kans dat het via scherm inwendig in de printplaat een sluiting is en daardoor aan gaat, dan opzoek gaan naar schermpje maar aangezien die erg gevraagd zijn zal ze er niet zo gauw 1 goede vinden.
mvg dvk

melcher (0), 13 jaar geleden

Hallo Sebastiaan,
Een bekend voorkomend probleem.
Ik heb echter hier op deze site nog geen oplossing gelezen hiervoor.
De Cordoba van mijn vrouw had hetzelfde probleem maar aangezien een ruilsysteem al gauw €150,00 kost ben ik zelf gaan zoeken.
Mijn oplossing is en ik hoop ook voor anderen: De diplay demonteren deze zit eenvoudig met een paar schroeven vast, de multidraadkabel losnemen en vervolgens de achterliggende radiobox uitbouwen.
Deze open maken en de printplaat bekijken. Er zijn meestal meerdere plekken op de print die door corrosie zijn aangetast waardoor er zwerf-spanningen ontstaan en de radio/climaat regeling een eigen leven gaan leiden.
De corrosie kan verwijderd worden met een wat steviger/ harder borsteltje (geen metalen natuurlijk).
Als je dat gedaan hebt de plekken ontvetten met alcohol en vervolgens inspuiten met blanke lak. Haarlak van de vrouw werkt ook.
Alles weer in omgekeerde volgorde monteren en voila het systeem werkt weer.
Koste mij een uurtje werk.
succes, Melcher

Pondje (0), 13 jaar geleden

Dank je wel Melcher,
Ik zal er zeker eens naar kijken want een schakelaar ertussen (heb ik inmiddels gedaan) dat werkt wel maar het is het toch net niet maar toch bedankt voor de moeite Danny groetjes Sebastiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.