Seat Cordoba: af en toe heel even inhouden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16_V Kat. (6L2) (55kW) BBY

Goedemiddag,

Ik ben bezig met een cordoba met een apart probleem. Auto is 2 maanden geleden voor t eerst binnengekomen met de storing dat deze af en toe inhoud. soms sprong daarna het mmg lampje aan. Toen uitgelezen en meerdere storingen op de bobines. De bobines vervangen en een grote proefrit gemaakt. alles ok. Klant heeft nu weer een tijd gereden en de auto stopt nogsteeds af en toe even met lopen (ong 1 sec) bij rustig rijden en er wordt geen storing geregistreerd door het mmg. het komt vooral voor bij koude motor en vlg de klant wordt het erger als de airco aanstaat (motor moet dan trekken??).
Nu is spontaan het mmg lampje weer gaan branden (zonder dat de auto ingehouden heeft) en bij uitlezen geeft deze de storing verwarmingskring lambda sonde 1 onderbreking (sporadisch). Ik denk dat dit een andere storing is daar de auto nu niet ingehouden heeft, en het lampje na een aantal keren starten vanzelf weer gedoofd is.
Het inhouden ben ik nu mee bezig, en na een aantal km proefrijden (zeer rustig) heb ik ook meegemaakt dat de auto even stopt met lopen.
Wat mij verder opviel is dat het lijkt alof de auto na het starten (stond al een paar dagen stil) heel even op 3 cilinders loopt.

Iemand enig idee welke richting ik uit moet zoeken, Ik heb zelf het idee dat de egr klep niet helemaal ok is omdat het alleen bij rustig stadsverkeer voorkomt.

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat ik zou gaan beginnen met de bdp sensor,die gaan nog wel eens stuk en je hebt dan 9 van de 10x geen storing opgeslagen.
Maar misschien is het iets simpels als een verotte bougie.

sjakie30 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ga eens rijden ZONDER de rembekrachtiger slang even afdoppen en gewoon gaan rijden wel even rekening houden dat je remafstand is toegenomen.

Gr

V-R32 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat ik bij de bby nog wel is zie is een defecte verstuiver. Meetwaardenblokken 14 en 15 van motorelectronica, dan kan je de stappenteller van cilinderoverslagen zien. Zodra je cilinderoverslag herkent even de verstuivers wisselen, en dan weer meetwaardenblokken lezen en kijken of de overslag zich nu op de andere cilinder voordoet.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Nu moet Erik alleen nog even reageren........

apmulder (0), 13 jaar geleden

Ik heb een vraag. Wij hebben een SEAT Cordoba bouwjaar 1994.
Bij het starten wordt de motor rondgegooid, de rotor in de verdeelkap draait ook.
Er zit benzine in maar de auto start niet.

Wat zou "HET" kunnen zijn.

sjakie30 (0) PRO, 13 jaar geleden

bougiekabels defect , meet maar na

02erik02 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zeer veel excuses voor de late reactie, wij hebben inderdaad injectoren gewisseld en hierdoor een defecte injector gevonden op cilinder 2, deze vervangen en het probleem was opgelost.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.