Seat Marbella: afslaan

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 0.9

goedemorgen,
M'n marbella heeft er geen zin in, hij bokt en slaat af bij elk stoplicht, oftewel stationair blijft hij niet lopen.
Rijdt verder wel goed en trekt ook, maar bij lage snelheden oftewel lage toeren begint het ding hopeloos te bokken..
Wat te doen??

cat.qatar

Geplaatst door cat.qatar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het probleem klink een beetje als doorslaan..

Controleer bougies..

Controleer rotor en verdeelkap..

Sproei de bougie kabels eens nat met een plantenspuit als de motor loopt ( geef anders een beetje gas bij als hij niet blijft lopen ) Als hij vonkt, geknetter hoort of afslaat, weet je hoelaat het is.

Anders,

Loop het inlaattraject na en controleer slangen e.d. op lekkage..

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

heb geen rotor en verdelerkap, bougies zijn v.v. en kleppen gesteld.
heb stationair hoger gesteld, heeft er bar weinig zin in, loopt te bonken. lijkt me ontsteking maar krijg ook de indruk dat er teveel benzine de carburateur inloopt, lijkt wel een waterval.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hmm..

Kijk eens of de injector al inspuit als je hem op contact zet ? Zo ja, zit hier je probleem, loop de bedrading even na.. ( kortsluiting tegen massa )

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

heb geen injector, is een carburateur met sproeiers, loopt nog niet goed, laag toeren is problematisch, hoger in de toeren doet ie goed, is een waterval, sproeiers al eruit gehad, niks aan te zien, lekke vlotter???

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

kan het niet de cut-of klep zijn??

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Maar doet hij echt overslaan of stottert hij, dus een teveel aan brandstof of te weinig aan lucht ? Dan weet je of het in de ontsteking gezocht moet worden of elders..

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

hij stottert, slaat niet echt over, en als je bij stationair de carburateur inkijkt zie je een waterval aan benzine op de gasklep neerkomen, lijkt mij niet goed toe.. en bij hogere toeren is er niks aan de hand, het lijkt mij een brandstof probleem eerlijk gezegd, ben aan het kijken naar een carbuateur....

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

heb het gevonden, de luchtregeling in de carburateur(of klep) aan de zijkant met die rode stekker heb ik een slagje los gedraaid. weg waterval... liep niet goed, maar met afstelling erbij loopt ie nu mooi rond...
Kijken naar een vervangend onderdeel...

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

euvel verholpen, nieuwe klep erin, en gaan dat ding!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kijk eens aan..

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.