Seat Alhambra 1999: Airco

Bouwjaar: 1999

De airco werkt nog wel, maar daarmee is ook wel alles gezegd.
Nu lees ik op dit forum nogal wat over kapotte compressor of verdamper maar kan dat wanneer er toch nog wel enige werking is?
Zojuist een een vriend van me (koeltechnicus) de druk gemeten en die is inderdaad aan de lage kant. We gaan bijvullen. Weet iemand trouwens waar de tweede nippel zit. De eerste is meteen zichtbaar bij het openen van de kap, maar die tweede is vedomd goed verstopt...
Alvast bedankt voor de tips.

Mark77

Geplaatst door Mark77 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

geismi (0), 19 jaar geleden

De tweede zit onder het rechter knipperlicht.

Een probleem wat nogal veel voorkomt bij deze auto's is dat de variabele regeling van de compressor niet meer werkt. Gevolg hiervan is dat de compressor geen druk opbouwt en daarmee ook geen zuigdruk ontstaat. De drukwaardes liggen dan meestal op een 5 -6 bar hoge druk en 4-5 bar lage druk.

Als dit het geval is kun je (na het systeem leeg gemaakt te hebben) de cilinderkop van de compressor demonteren (achterkant)en de kleppenplaat eronder ook erafnemen, wel oppassen met de afdichtingen. IN deze kleppenplaat zit in het center de regeling van de compressor. Deze zal vervuild zijn en haperen. Probeer deze zo goed mogelijk te reinigen en dan heb je een kleine kans dat de regeling weer functioneerd. Ik wil je wel aanraden om het systeem volledig door te laten spoelen, je filter/droger en je expansieventiel te vervangen want anders is je probleem binnen no-time weer terug. De vervuiling is overigens miniscule aluminiumdeeltjes van leidingen en componenten, rubberdeeltjes,olie en vooral die verrekte UV vloeistof, een lekker papje dus.

Succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.