Seat Leon ST 2018: Auto met DSG stottert en maakt vreemd geluid

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Mijn Seat Leon Diesel DSG uit 2018 doet vreemd. Bij het rustig optrekken stottert de auto en schiet de toerenteller even ophoog. Op de snelweg als ik rustig optrek van 100 naar 120 bv of als ik met constant te snelheid bergop rij schiet de toerenteller om de 1-2 seconden een fractie van een seconde 200 toeren omhoog, verliest hij tractie en hoor je een vreemd geluid. Ik heb er eens op gelet en bij een koude motor lijkt hij het niet te doen. Het is begonnen na een groot onderhoud 120.000km inclusief DSG olie vervanging. Aanvankelijk stotterde hij een beetje in een lage versnelling maar het is snel erger geworden. Woensdag gaat hij naar de dealer daar gaan ze de DSG bak resetten maar volgens mij is er iets mechanisch stuk. Iemand een idee? Alvast bedankt!

Kourni

Geplaatst door Kourni , lid sinds 1 maand geleden

1 Reactie

Hans4040 PRO, 1 maand geleden

We hebben een column over DSG.
Misschien dat er iets voor je bij is, met name het gedeelte over storingen.

https://problemcar.nl/columns/dsg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon ST of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.