Seat Cordoba: Auto rammelt en slaat af sinds een week

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 AKK

Hallo mensen,

Ik ben nieuw hier op dit forum. Mijn naam is Aram ben woonachtig in Uithoorn en ben al een tijdje de eigenaar van een Seat Cordoba 1.4 AKK uit 2000. Sinds een week hoor ik gerammel voor in de auto. Vooral als de auto stationair loopt is de rammel te horen maar ook als ik schakel. Als ik de motor uitzet klinkt het gerammel nog 1 seconde door. Ook als ik het portier dichtsla hoor je de rammel. Wat ook sinds een week gebeurd is dat de motor tijdens het rijden uitvalt. Dit is drie keer gebeurd. Meestal in de derde versnelling. Vervolgens start ik de motor direct weer en kan ik gewoon weer vrolijk verder rijden. Het moet bijna wel dat het een het ander veroorzaakt want de problemen kwamen gelijk en voor de rest heb ik nog maar weinig problemen met de auto gehad. Ik kan moeilijk achterhalen waarvan het geluid vandaan komt.

Mijn vraag was of iemand vermoed wat het kan zijn, of mogelijk ooit het zelfde probleem heeft gehad. Als dat zo is hoor ik het graag!

Groeten Aram

aramm

Geplaatst door aramm (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

Als de auto stationair loopt en je trapt de koppeling in , gaat het geluid dan weg?
Ligt het katalisator element er niet los in , waardoor de uitlaat af en toe verstopt zit en de motor afslaat.
Katalisator zit vooraan onder de auto in de voorpijp van de uitlaat , sla hier eens tegenaan , als hij rammelt dan heb je waarschijnlijk je storing gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.