Seat Ibiza: Auto start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4, 44kw

Hallo,

Vorige week dinsdagochtend begon mijn auto plotseling te stotteren, een paar km later viel de auto uit toen ik afremde. Hierna kreeg ik hem niet meer aan de gang. 25 minuten later was de auto naar de Seat dealer gesleept en daar kreeg ik hem wel weer aan.
De dealer had de diagnose gesteld dat de stroomverdeler defect was.

De volgende dag heb ik de verdelerkap en de rotor vervangen, bijde waren ze helemaal versleten. Na het vervangen van deze onderdelen kreeg ik de auto nog steeds niet aan de praat. De bougies en de bobinekabel gecheckt: bijde geen vonk.

Vanmiddag heb ik eindelijk de tijd gehad om mijn bobine te vervangen (ik had een aantal garages opgebeld en alle garages gaven aan dat het waarschijnlijk een defecte bobine was), nogsteeds lukt het me niet de auto te starten en nogsteeds heb ik geen vonk op m'n bobinekabel.

Weet iemand wat het probleem kan zijn?

Ik heb al gelezen op dit forum dat het evt. de hallgever kan zijn?

ippie

Geplaatst door ippie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Leon ; DE proef om te zien of de hallgeven stuk is of de bobine/moduul . Neem het stekkertje uit de onsteking en maak conctact met het middelste pootje aan het verdelerhuis . Met het contact aan en de bobinekabel uit de verdelerkap op een deel leggen wat van metaal is . Er moet nu een serie vonken over slaan .@^$%# !!!!!!!! Zo niet dan is de bobine defect maar deze was al vervangen . Zo ja dan dan weet je nu wat vonken zijn. Steek zo nodig een paperclip in de stekker dan gaat het wat makkelijker. Succes.

ippie (0), 13 jaar geleden

Met ".@^$%# !!!!!!!!" bedoel je waarschijnlijk AUW! en de hele avond met het pootje omhoog liggen?
Heb trouwens een ijzerdraadje gebruikt i.p.v. een paperclip, uiteraard heb ik het ijzerdraadje met een goed geisoleerde tang vast gehouden!!

Die serie vonken waar jij het over had vonkte lekker, het is dus de hallgever wat defect is.

Zijn deze dingen los verkrijgbaar in nieuwstaat? Of kom ik dan aan een geheel nieuwe stroomverdeler?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Jij was toch die hard ! Er staat 12v gelijkspanning op . Hallgever is los te koop maar als je goed zoekt zijn er ook ruil-ontstekingen te koop . Informeer bij diverse automaterialenhandelaren. en anders de bosch-handel. Heb ze zelf ook wel gewisseld . Als je goed op let wat je doet is het te doen . Toen was de ruilsystemen er nog niet . Motor warm draaien en afstellen eventueel op de oude stand. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.