Seat Ibiza: Seat ibiza Vsnaar piept en startmotor draait niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9d 47 kw

Beste mensen,

Ik heb wat kleine problemen met mijn seat. Ik had eerst startproblemen had ik de gloeiboegies laten vervangen en het probleem blijft bestaan. Het lijkt een probleem te zijn met de startmotor. Ik vroeg me af welke startmotors er op deze motor zouden passen. Dus van welke type auto´s ik heb een startmotor gevonden maar die heeft zo een pinnetje in het midden zo uitsteken en die originele van mij heeft dat niet. Een volgende probleem is iets dat zo enorm irritant is en zelfs de hele buurt gek van word. Is dat mijn vsnaar steeds erger en erger gaat piepen en het lijkt zich voor te doen bij lage toeren 1100 bv. Ik heb de dynamo al een keertje laten aanspannen maar na verloop van tijd begon ie langzaam aan terug te komen. Ik krijg verhalen te horen over zeep of kaarsvet. Of als ik de vsnaar laat vervangen. Hoeveel gaat mij dat dan kosten en is het moeilijk te doen om zelf te doen?

shadycar

Geplaatst door shadycar (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tyko (0), 13 jaar geleden

ik had bij mijn 1.9td seat cordo ook last van een piepende snaar, maar dit was een brede riem. Als ik die inspoot met sliconen spray ("anti plak" voor rubbers) was ie weer een maand (of wat) stil...let wel alleen de achterkant in vetten/sprayen dus niet het effectieve loopvlak

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

Piepen kan komen omdat de riem nog te slap staat of dat ie niet mooi meer in lijn loopt met de rest ?
Wat drijft deze nog meer aan? als een van de andere gebruikers zwaar gaan draaien dan heeft spannen geen zin meer.
Dynamo? stuurbekrachtiging? spanrol?

Een goede startmotor vind je op motortype dus alle auto's van de VAG groep voldoen mits zelfde blok. ( golf? Caddy ? Inca ? )

Succes

chslab (0), 13 jaar geleden

Dit zal wel de multiriem zijn, (de brede) die gaat vaker piepen omdat het geen vertande riem is.
deze drijft bijvoorbeeld de waterpomp aan, en kan aan de onderzijde gespannen worden met behulp van een bout met een vertanding. Deze wordt geborgd door een klein boutje bovenop. Als de vertanding versleten is kan je het opspannen door er een grote schroevendraaier tussen te steken. Het riempje zelf kost ongeveer 23,

groeten Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.