Seat Leon: Benzinelucht Leon 20vt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20vt

Sinds kort heb ik last van benzinelucht. Het komt via de ventilatie naar binnen en uitsluitend wanneer ik bij een verkeerslicht stil sta. Tijdens het rijden heb ik hier geen last van. Heeft iemand een idee waar deze lucht vandaan kan komen? Wellicht een probleem met de tankafzuiging?

Bij voorbaat dank!

boolean

Geplaatst door boolean (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet eens goed naar de brandstofleidingen kijken onder de motorkap want het lijkt erop dat er 1 lekt.
Of een lek ergens bij de tank,kijk er eens onder aan de achterkant of het nat is.
Kijk waar de lucht het sterkst ruikt.

boolean (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Op bovenstaande mogelijkheden had ik echter al gecontroleerd. Met het blote oog valt er geen lekkage te ontdekken. Iemand specifieke ervaring met de 20VT?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik ken geen specifieke plek waar ze vaker zouden kunnen lekken.
Volg de leiding vanaf waar ze de motorruimte binnenkomen,haal de plastieke afdekking van motor eraf en dan zie je dat de slang aangesloten zit op een alluminium rails/blok en daartussen zie je 4 verstuivers zitten (uit mijn hoofd).Start de motor en kijk of je vochtige plekken ziet op dat deel.Ruik ook goed of het van de motorruimte komt of van achteren.Je moet goed kijken want met 1 druppel benzine stinkt het al een uur in de wind.
Doe dit op hele korte termijn want je hebt toch te maken met lekkage en rij anders naar de garage en vraag of ze meteen even kijken,doen ze meestal wel als je het over lekkage hebt.

boolean (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Het probleem lijkt zichzelf opgelost te hebben.

boolean (0), 12 jaar geleden

ik was helaas iets te voorbarig; het probeel doet zich nog steeds voor. inmiddels hebben er drie verschillende garages naar gekeken, maar niemand die was kan ontdekken. het bizarre is dat je de lucht enkel ruikt wanneer je stil staat met draaiende motor en dan niet eens altijd. onder de motorkap en achter de auto ruikt het dan ook niet naar benzine. het komt alleen via de luchtroosters binnen. zouden er uitlaatgassen lekken bij de turbo?

TimoG (0), 12 jaar geleden

Ik zit met het zelfde probleem. Ik heb ook nog geen oplossing. Is het bij jou (boolean) al opgelost? Bij mij gaat ook om een leon 1.8 20vt uit 2002

boolean (0), 12 jaar geleden

ik heb het standaard interieurfilter vervangen door een actief koolstof filter en nu is het "opgelost".. *)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.