Seat Ibiza: Brom geluid 120km/u

Beste forumleden

Ik heb een Seat ibiza 6l uit 2006.
Wanneer ik vanaf 120km/u in zijn 5 rij hoor ik een zware bromgeluid en wanneer ik de koppeling intrap of in zijn vrij zet dan verdwijnt het geluid.
Wat kan het zijn.
Ik hoor het graag.

Mvg

ducc

Geplaatst door ducc (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Zit lucht filter goed vast als die los zitten dan begind het vaak als de moter onder meer druk komt te staan dus ook als je hard op trekt in de toeren.

ducc (0), 6 jaar geleden

Ik denk niet dat het daaran ligt, want wanneer ik tussen 120t/m140 kmu (bromgeluid) ontkoppel of de koppeling intrap dat het weg is, en bij alleen gas los laten je het nog steeds hoort.

Mvg

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Oké wel apart ja maar je Zecht denk het niet zal zelf wel voor het zekerheid kijken.
Kan ook wat anders zijn wand je moter heeft het bij 80 kmh minder druk dan bij 140kmh denk zelf ergens een lek zit aleen dat die dan niet zo groot is dat je em normaal niet hoort is dit dan ook zo als je snel op trekt met de auto.

ducc (0), 6 jaar geleden

Niks is lek na controle.
Het is trouwens in iedere versnelling vanaf de 3700 tot 5000 toeren, dat hij een zwaar bijgeluid maakt en dat hoor je beter als je in zijn 5 zit omdat de motor minder geluid maakt. Zodra ik ontkoppel op dat moment is het direct stil. Dus het is puur toerentalafhankelijk
Ik dacht misschien uitlaatresonatie of motorsteun?
Wat denken jullie?
Mvg

ducc (0), 6 jaar geleden

Niemand?

kaleido 1 (1425) PRO, 6 jaar geleden

Geluiden zonder ze zelf te horen zijn lastig te benoemen van achter een pc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.