Seat IBIZA: motor loopt warm

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEE

wie kan me helpen? ik stond laatst ergens een kwartiertje stil en heb de motor laten draaien. er was niks aan de hand toen ik weer kwam. maar toen ik er 2 kilometer mee had gereden stond ik stil omdat mijn motor begon te koken en hij al het koelvloeistof via de overloopventiel er uit had gegooid. ik heb hem af laten koelen en weer gestart en door middel van de kachel vol open te zetten bleef hij op een normale temp. en ben ik thuis gekomen zonder dat hij het water er uit gooide wat ik gelukkig bij me had. ik heb hem thuis opnieuw aan gezet om te kijken wat er gebeuren zou. het duurde even tot hij warm was en bleef een tijdje op normale temp. hangen. maar uit eindelijk begon hij weer warmer te worden, toen ben ik gaan kijken en vernam ik dat de bovenste radiateur slang wel warm werd maar de onderste niet. en er koelvloeistof via de overloop terug kwam op de plek waar je hem vult en die steeds voller werd. waar kan dit door komen?

bobbyboyy

Geplaatst door bobbyboyy (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Waarschijnlijk thermostaat defect....

Grt. Paul

bobbyboyy (0), 6 jaar geleden

Die zit toch aan de bovenste slang gekoppeld en niet aan de onderste? Dan zou de onderste ook warm moeten worden als de bovenste warm word toch?

Audidriver73 (0) PRO, 6 jaar geleden

De flens waar thermostaat in komt is waarschijnlijk kapot, toevallig eergisteren nog bij een vw polo gehad. Haal een nieuwe thermostaat incl pakking en flens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.