Seat Cordoba: Centrale vergrendeling Seat cordoba .. afstandsbediening.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI 1,9

Probleem:

Centrale deurvergrendeling reageert enkel nog aan de passagierskant. Wanneer je daar de deuren sluit dan gaan alle andere deuren mee.
Aan bestuurderszijde lukt dit niet.

Oplossing?

Heb de deurbekleding opengegooit en blijkt dat een zwart (motortje?) blokje (dat met 2 vijzen vastzit aan het koetswerk) er moet voor zorgen dat door middel van een stangetje het slot en interieurknopje toe gaan.
Wanneer ik dat blokje demonteer en ermee op en neer ga dan werkt de vergrendeling soms. Vooral wanneer ik een kleine mechanische kracht uitoefen op het stangetje (onder dat rubbertje) ... dus wanner ik niet recht maar een beetje scheef op en neer ga met dat ding. Heb de stang (naar de deurknop) al wat proberen te buigen maar het helpt niet.

Volgens mij moet ik dus bij een autokerkhof aan die component geraken en dan vanboven aan het interieurknopje 1 van de 2 vijzen losdoen en zo alles demonteren... klopt dit?

Probleem 2:
Graag had ik met afstandsbediening mijn deuren open en toe gedaan. De huidige motortjes zouden hiervoor werken (want ze gaan allemaal allemaal mee wanneer het blokje reageert). Ik heb de auto 2 de handsgekocht en als ik me niet vergis zei de verkoper dat er ooit een afstandsbediening voor was. Waar zit de ontvanger ergens ? Zodat ik kan zien wat soort techniek (IR, radiowave) er gebruikt wordt, als er überhaupt een ontvanger in zit. Of heeft seat ooit cordoba's uitgebracht met cv én zonder (mogelijke uitbreiding) afstandsbediening ?

..
Alvast bedankt!

Heb al de zoekfuntie gebruikt.. echter geen passend antwoord gevonden
Mijn vraagbaak heeft et over een cv met pneumatische dingen en een vacuumpomp in de koffer... ik denk echter dat ik een ander systeem heb (niets gevonden in koffer.... geen darm tussen de sloten... enkel een kabelboom)

Fluppe

Geplaatst door Fluppe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

4slag39 (0), 16 jaar geleden

Hier dezelfde problemen,zal dat zwarte blokje ook eens tevoorschijn halen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.