Seat Cordoba: controle lampje(gloeilampje) motorstoring blijft knipperen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9sdi

bij deze auto begint de controle lampje van de motor storing te knipperen ( na het resetten ) bij het passeren van +\-2000 toeren, bij deze toerengebied merk ik ook de vlinderklep in de inlaatkanaal open gaan maar met horten en zwart rook, in 1e instantie dacht ik aan de egr regelklep ( niet de vacuumdoos) . daarom heb ik deze uitgewisseld, maar de storing zit nog steeds in evenals roken bij 2000 toeren.
wie kan mij helpen?

ps wat voor functie heeft de vlinderklep in de inlaat kanaal?

carprotec

Geplaatst door carprotec (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

vlinderklep in inlaat zorgt er volgens mij voor (en dat volgens mij is omdat ik de benaming vlinderklep niet ken) dat er een variabele inlaatkanaal lengte ontstaat, waardoor betere mengels ontstaat.

en zou je hem niet uitlezen ipv gewoon maar te resetten.!? dan kunnen we je misschien verder helpen.


mvg

207cece (0) PRO, 16 jaar geleden

De vlinderklep in het inlaatkanaal zit er om een onderdruk te verkrijgen in het inlaatspruitstuk. Deze onderdruk is nodig voor het juist functioneren van je egr-systeem.

Greetzzz Marco

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je de auto al eens uitgelezen? Misschien de LMM of lek in turboslang bijv. bij de intercooler komt vaak voor, ook dan zwarte rook namelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.