Seat Toledo: Cupra velgen en custom made sportuitlaat

Bouwjaar: 1996

Mogguh,

wie kan mij vertellen of ik standaard Seat Cupra velgen (maat 195-45-16" onder mijn Seat Toledo 2.0 GT 16v kan zetten?

en vraag 2: Heeft een zelf gemaakt sportuitlaat systeem, vanaf de eerste demper, een negatieve invloed op de prestaties e.d?

Alvast bedankt,

Freek

freektukker

Geplaatst door freektukker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

1, als de steek hetzelfde is en de ET waarde niet teveel afwijkt dan kan je de velgen wel over zetten.

2, als het een goed systeem is levert het meestal juist een prestatie verhoging op. (+ wat extra geluid :P )


mvg

Santa (0), 18 jaar geleden

1. Eerst de waarden van de steek, et-waarde EN velgbreedte verzamelen en vergelijken.

2. Een zelfgemaakt sportuitlaatsysteem heeft VOORAL een negatieve invloed op je portemonnee v.w.b. aanschaf EN bekeuringen. De vermogenstoename door ALLEEN de uitlaat te vervangen is werkelijk waar te verwaarlozen. Herrie maken is een andere zaak en dat is iets waar we politie voor hebben. Je zult niet de eerste zijn die 's morgens bij zijn bolide komt en merkt dat zijn "sportuitlaat" met PUR is volgespoten.... Niet alle buurtbewoners klagen, sommigen ondernemen kennelijk ook direct aktie!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

En het gekke is, als ik hem dan voor de keuring krijg moet ik hem goedkeuren. De enige eis is dat het uitlaatsysteem over de gehele lengte gasdicht moet zijn. Beetje vreemd, maar ook niet lekker!

Santa (0), 18 jaar geleden

Stimmt genau, Herr Sytze! Soortgelijk probleem heb je ook met die folie op de ruiten. Daar moet de keurmeester bepalen of er voldoende zicht is, terwijl in het Voertuigreglement duidelijk staat dat er geen ONNODIGE voorwerpen op de ruiten mogen worden aangebracht die het zicht belemmeren.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nu rest alleen de vraag: is folie onnodig? Wellicht heeft rijder van auto gauw last van de felle zon???!

Santa (0), 18 jaar geleden

De term onnodig is geschreven vanuit het oogpunt van de WET, niet vanuit het oogpunt van verfraaiing. De folie is dus NIET nodig om de auto rijdende te kunnen houden. Wie last heeft van de zon, zet een zonnebril op. Die is ook makkelijker af te zetten bij duisternis dan de folie bij duisternis weer te verwijderen....

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Om nog maar te zwijgen over het effect wat folie s'nachts geeft!
Is levensgevaarlijk. Heb zelf folie op achterraam, dat vind ik al vervelend, het ontneemt je de oplettendheid die automatisch aanwezig is. Zeg maar de "automatische piloot", dus als je oplet zie er wel doorheen, maar je weet nooit in je onderbewust zijn wat er zich afspeelt in je directe omgeving op de weg! Wat mij betreft verbieden. Weet dat ik met deze opmerking hier misschien geen vrienden maak, maar dat vind ik er persoonlijk van. Verbieden op voor en zijruiten!!!

Santa (0), 18 jaar geleden

Het is dan ook al verboden en altijd al verboden geweest! Echter door ontwikkelingen op de `PIMP MY CAR` -markt komt die folie weer in de belangstelling. Jongelui met doorgaans weinig inzicht in de evt. gevolgen van hun zogenaamde `tunings-drift` beginnen dan ook altijd zo´n wazig internet-verhaal over lichtdoorlatendheid van de folie. Hopelijk kunnen ze met zo´n wazig verhaal ook voorkomen dat een evt. schadeclaim van de verzekeringsmaatschappij bij hun zelf wordt neergelegd. Een bekeuring van de politie is nog altijd VELE MALEN goedkoper dan een claim van de verzekeringsmaatschappij. Jouw omschrijving is geheel correct, Sytze. Simpel voorbeeld: fietser zonder verlichting in het donker geeft geen voorrang aan een auto en wordt over het hoofd gezien door de bestuurder van zo´n folie-mobiel, aanrijding volgt en fietser loopt (blijvend) letsel op. Fietser is een beschermde weggebruiker en automobilist is altijd financieel aansprakelijk, tenzij die bestuurder OVERMACHT kan aantonen. Je voelt hem al aankomen......: doordat er folie op de auto zit kun je overmacht niet meer aantonen (de ACHTERAF aangebrachte folie is namelijk vanuit het oogpunt van het Voertuigreglement een ONNODIG voorwerp)en geef je je EIGEN verz. mij. de kans om de veroorzaakte schade op JEZELF te laten verhalen, al dan niet d.m.v. een deurwaarder...... Probeer DAN nog maar eens bij die verkoper van die folie aan te kloppen voor produktaansprakelijkheid! Ze geven er niet voor niets NOOIT schriftelijk bewijs bij dat de folie in Nederland wettelijk is toegestaan! Maar ja, sommigen hebben er blijkbaar wel wat voor over om er cool uit te zien. Of in dit geval: NIET uit te zien want door de folie zie je ze niet eens....... Maar dit alles is even off-topic.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou je bijna een aparte topic aan kunnen wijden. Dus wat let je? Weet je meteen wat iedereen er van vindt.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

wilde al zeggen.. ff beck on topic heren :)

Santa (0), 18 jaar geleden

Bytsje let, net? Dat hiene wy sels ek alris tocht, hear!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Hawwe wy no yniens san soad klaai-fretters? (modder-eters)

freektukker (0), 18 jaar geleden

De velgen passen niet. Zijn 4 gaats en de mijne heeft er 5.

En wat die custom made uitlaat betreft. Das dus nogal een discussie punt voor iedereen. De 1 vindt het mooi, de ander heeft er een gruwelijke hekel aan. Voorlopig laat ik hem nog ff zitten.

Ciao

freektukker (0), 18 jaar geleden

Wel leuk trouwens, die discussies. Haha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.