Seat Toledo: remlampje dashboard

Bouwjaar: 1996

hey,

bij mijn toledo 2.0 GT 16v uit 1996 blijft het (hand)remlampje branden. Ook als ik de handrem eraf heb. Sluiting in de bedrading zegt de garage. Nu mijn vraag: kan ik een nieuwe kabel trekken vanaf de handrem naar het dashboard zonder dat de boardcomputer in de war raakt? Dat rode lampje irriteert me mateloos namelijk. Wie weet het?

Groet Freek

freektukker

Geplaatst door freektukker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als er sluiting in de bedrading zit dan springt er toch een zekering uit?.
Is het niet de schakelaar?.
Of niveau te laag.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer inderdaad het vloeistof niveau van je remvloeistof even. dit wil ook nog wel eens het probleem zijn.... wat ook nog kan is een defecte handremschakelaar...


mvg

(zover ik weet moet je zonder problemen een nieuwe draad kunnen trekken.)

freektukker (0), 18 jaar geleden

Remvloeistof niveau is ok, zelfs vervangen. Lampje brandt nog steeds. Het lampje gaat wel minder fel branden op het moment dat je de handrem eraf haalt. Remmen zijn zelf ook goed. Nieuw zelfs. Alleen die schakelaar nog ff laten checken. Enig idee waar die zit?

Loopt die draad vanaf de handrem via de boardcomputer of loopt ie rechtstreeks naar het dashboard?

Thnx

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Freek,

als je het leren hoesje wat om je handrem zit aan de achterzijde omhoog trekt en naar voren schuift [voorzichtig, na 10 jaar is het leer wat broos] zie je als het goed is in de vrijgekomen opening aan de kant van je versnellingspook een schakelaartje zitten met een schroefje erin, deze lijkt sprekend op die van de deurcontacten, met een bruine draad eraan [deze loopt naar je kabelboom aan de bestuurders zijde], die mot er dus uit.Als je slim bent....ga je eerst naar de dealer en haal je een nieuwe. Je kunt ook aan de achterzijde van dit consolegedeelte een lipje opklappen waar een [kruis]schroefje onderzit als je die verwijderd kun je heel dat console naar achteren bewegen zodat je er makkelijker bijkunt. Mocht het niet lukken moet je maar mailen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.