Seat Alhambra: Deurslot bestuurder werkt niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADM

Hallo,

Nadat de Alhambra op slot is gezet middels de centrale vergrendeling blijkt dat bij openen de bestuurdersdeur op slot blijft. Die ene deur gaat niet meer van het slot, ook niet met de sleutel. De rest van de deuren (3 dus) en het koffer gaat wel open/dicht met de afstandsbediening. Het rode ledje in de bestuurdersdeur gaat dan ook netjes knipperen bij op slot.
Ook de sleutel bedient netjes alles behalve de bestuurdersdeur. De klink aan de binnenkant ligt "los", laat zich heen en weer halen en geeft geen weerstand.
Wat er nog bij komt is dat sinds een week ongeveer het elektrische raam niet meer werkt bij diezelfde deur. Bij bediening hoor ik een lichte zoem even, zowel bij openen als sluiten.
Weet iemand wat hier aan de hand is? En hoe krijg ik nou de deur open om de bekleding eraf te kunnen halen en verder te kunnen? Alvast bedankt voor tips.

Mvg, Tiny.

Willetin

Geplaatst door Willetin (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willetin (0), 13 jaar geleden

Hoi, ben ik weer.

Het is gelukt om vanaf de binnenzijde de bekleding te verwijderen. Achter de handgreep zitten 3 M6 boutjes. Als die eruit zijn kun je het paneel naar boven trekken en als je dan het paneel richting het dak duwt en (met de stoelleuning plat) naar achter dan kan het er net uit. Wel stekkers los en handgreep kabel los maken.
Na flink wat gerommel met de kabelboom die de deurstijl ingaat ging, bij bedienen afstandsbediening, ook deze deur open. Daarna kon ik zien dat in de kabelboom tussen deur en auto een dikke bruine draad doormidden is. Zal masssa of plus zijn denk ik. Morgen een nieuw stuk eraan solderen en hopelijk is de storing dan weg. Is de kabelboom trouwens een stekker aan de chassiskant? Er zie een draaibare ring, of is dat alleen een doorvoer? Lijkt me niet eigenlijk, kan iemand dat even melden svp? Bedankt.

Willetin (0), 12 jaar geleden

Sinds een tijdje in orde, nieuwe stukken draad erin gesoldeerd, krimpkous erover en klaar. Kabelboom is idd stekker zoals ik al schreef.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.