Seat Leon: Eobd Lampje Brandt Met Storings Code 17608

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 20V

Ik Heb De Foutcode 17608 P1200 En Dat Is De Storing Turbo Mechanisch Defect. De Elektroklep Van De Aansturing Van De Waste-gate Is Al Vervangen De Vacuumslangen Heb Ik Gecontr En De Werking Van De Waste-gate Heb Ik Met Een Vacuumpomp Gecontr. Heeft Iemand Deze Storing Al Vaker Gehad????

MOBIRON

Geplaatst door MOBIRON (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MOBIRON (0) PRO, 17 jaar geleden

Heeft Iemand Deze Storing Al Vaker Gehad???

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heeft volgens mij niet met de wategate uit te staan deze code
Lijkt iets met de N249 klep.
Zit nog een andere omloopklep in de inlaat en deze word aangestuurd door de N249.
Grijs blauwe kleur ???.
Oiram

MOBIRON (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat Bedoel Jij Met De N249???

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk ook dat het de omloopklep (of diverter-valve) is.Deze klep zorgt ervoor dat de er geen turbogat aanwezig is.Als je gasklep los dicht gaat zal normaal gesproken de inlaatlucht tegen de gasklep bootsen en vervolgens de turbo afremmen.Deze klep zorgt ervoor dat de turbo wel op toeren blijft.Je hoort bij sommige auto's als ze hun gas los laten een sissend geluid.Bij hun wordt deze lucht naar de buitenlucht afgevoerd en hierdoor krijg je zo geluid.

Denk dat het membraam in de klep zelf defect is.Gebeurt wel vaker.Hij zit als je voor het blok staat rechts onder de afdekkap.Met een vacuümpomp kan je de klep makkelijk controleren.

Succes.

killabee (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Volgens Pon maar ook volgens mij ligt het probleem van storing 17608 in de luchtmassameter. Is bekend bij seat oplossingen...

succes

Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.