Seat Leon: water lekkage RV

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

beste mensen,

Ik ben in het bezit van een seat leon uit 2000.
De auto bevalt perfect maar nu heb ik binnen 2 maanden zowel bij de linker als rechter voorstoel grote plassen water staan.

Voor de linkerkant ben ik naar de garage geweest en daar hebben ze de kabelgeleider die vanaf de motor naar binnen komt afgekit.
Kan het zijn dat aan de rechterkant langs de interieurfilter bak ook water lekt of is dit een ander probleem?

Ik heb al eens zitten zoeken op het forum kan het ook zijn dat het water zich ophoopt voorin terwijl de achterportieren "verstopt" zitten

alvast bedankt voor julie reacties

Vr. Gr.
Peter

petervt

Geplaatst door petervt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

ja peter via het interieurfilter is lekkage ook mogelijk.
controleer eens of de waterafvoer gaten niet verstopt zijn.

groetjes jan.

brammetje (0), 17 jaar geleden

ik heb hier ook last van.
mij is bij de dealer verteld om bij de voorportieren de afwateringsgaatjes onder in het portier goed open te maken en de binnen plaat van de deur af te kitten en de rubber aan de onder kant van het portier open te snijden.
het probleem vormt zich door dat water wat langs de raam die deur in loopt niet goed weg kan stromen door de afwateringsgaatjes doordat ze verstopt zitten en/of de rubber aan de onderkant de gaatjes dicht drukt.
de deur loopt vol en stroomt over aan de binnen kant en loopt zo je interieur binnen.

ik heb het gedaan en heb het nu een stuk minder. ik ga de deuren nog een keer uit elkaar halen om de het geheel nog een keer goed af te kitten.

petervt (0), 17 jaar geleden

aller eerst bedankt voor je reactie.
ik heb afgelopen zaterdag mijn deuren allemaal afgekit maar ik heb nogsteeds last van water bij de rechter voorstoel.
ik ben langs de dealer geweest en die wisten mij te vertellen dat het vanuit het interieurfilter kwam.
ook dat is neit het geval want vandaag stond er weer meer water in de auto. zelf heb ik het iddee dat het tog wel ergens bij mijn kachelhuis vandaan komt maar ik heb er de tuinslang een half uur lang opgehad en zie dan van achter het kachelhuis wel water lopen maar ik kan niet traseren waar het uiteindelijk vandaan komt.

heeft er toevallig nog iemand een ingeving waar ik kan kijken. want ik heb inmiddels al 6 uur liggen sleutelen en alle "bekende" water problemen proberen op te lossen

alvast bedankt.
peter

Rudi10550 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het niet de afwatering van de airco die los ligt ?? deze slang zorgt er voor dat de condens(waterdruppels) naar buiten worden afgevoerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.