Seat 0: EPC lampje brandt: hoe kom ik erachter wat er aan de hand is?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 tattoo-uitvoering

Hallo autokenners,

sinds enkele weken brandt het EPC lampje van mijn Arosa. In het begin zo af en toe, nu hele ritten. Ik merk verder niks in het rijgedrag. Vrijdagmiddag vrijgenomen en naar de Seat-dealer in Hoofddorp gereden. Daar aangekomen was het lampje (natuurlijk) uit en zeiden ze dat ze niks kunnen uitlezen als het lampje niet brandt. Klopt dat?

Ze zeiden dat ik terug moest komen als het lampje weer aan was en dat ik dan de motor moest laten draaien zodat ze het konden zien. Nou dat heb ik geweten. Ik ben op Murphy's Law achtige wijze al 2x in de maling genomen door mijn Arosa :-) Op weg naar huis ging het lampje natuurlijk weer branden (want dat doet het immers al enkele weken), meteen een u-bocht terug naar de garage gemaakt om vervolgens 100 meter voor de garage te zien dat het lampje weer uitging om pas weer te gaan branden toen ik na wederom een u-bocht alweer lang en breed op weg naar huis was. En vanmorgen precies hetzelfde verhaal. Brandt het lampje 40 kilometer lang om ook weer vlak voor de garage uit te gaan....

Wat te doen?

Groeten Vanessa

PS ook zo iets: er staat helemaal niets over het EPC lampje in het boekje van mijn Arosa.....

Vanessa1977

Geplaatst door Vanessa1977 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Ga maar eens naar een andere garage,en laat hem daar gelijk uitlezen,of het lampje brandt of niet,hij slaat altijd de storing op in z'n geheugen.

Ricky,

arie kleijn (0), 17 jaar geleden

hallo weet u de oorzaak al want ik heb hetzelfde probleem
dat er geen foutcodes instaan als het lampje niet brand

Vanessa1977 (0), 17 jaar geleden

Helaas nog geen oplossing gevonden. Het lampje is wel weer iets minder gaan branden, maar brandt toch wel nog steeds bijna iedere rit wel weer even...

Heeft iemand ervaring met de universele foutcodelezers die te vinden zijn op marktplaats en ebay?

gr Vanessa

Santa (0), 17 jaar geleden

Er is vast wel iemand met VAG COM op een laptop die jouw auto rijdend kan uitlezen......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.