Seat 0: olie uit de kleppendeksel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 EFI

Zo'n 2 maand gelden zag ik dat er wat olievlekken zaten op de kleppendeksel, om precies te zijn uit de de eerste bout van de kleppendeksel van links. Ik ermee naar de garage en ze zeiden dat het aan de kleppendekselpakking lag, die is meteen vervangen. Nu zie ik dat die lek/zweet er nog steeds is en nog wel op dezelfde plek.

Iemand enige idee waar het nog meer aan kan liggen?

opeldude

Geplaatst door opeldude (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

rob komt het niet gewoon via een bout naar boven ; maak het is schoon en kijk het eens na; als dat zo is draai de bout er iets uit en doe er een beetje vloeibare pakking tussen en draai hem weer vast.

groetjes jan.

opeldude (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]rob komt het niet gewoon via een bout naar boven ; maak het is schoon en kijk het eens na; als dat zo is draai de bout er iets uit en doe er een beetje vloeibare pakking tussen en draai hem weer vast.

groetjes jan.[/quote]
beste jan,
idd, olie komt via een bout naar boven. Ik heb dit al meerdere malen schoongemaakt maar het blijft zich voordoen, het is dus geen restante olie van de van een tijdje terug oid.

Vloeibare pakking? zegt me helemaal niks. Kan je dit bij een beetje automaterialenboer krijgen?

gr. Rob

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja rob dat kun je daar gewoon kopen je moet wel een soort nemen die tegen olie kan en dan doen zoals ik je schreef; maar wel even goed ontvette voor dat je de kit er tussen doet en wat teveel is blijkt wel na aandraaien en dat veeg je gewoon weg.

groetjes jan.

opeldude (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]ja rob dat kun je daar gewoon kopen je moet wel een soort nemen die tegen olie kan en dan doen zoals ik je schreef; maar wel even goed ontvette voor dat je de kit er tussen doet en wat teveel is blijkt wel na aandraaien en dat veeg je gewoon weg.

groetjes jan.[/quote]
ff voor de duidelijkheid. Doe ik de vloeibare-pakking op de kleppendekselpakking?
Dus kleppendeksel eraf en aanbrengen op de pakking


of gewoon de betreffende bout een beetje losdraaien, schoonmaken en daaromheen de vloeibare-pakking toepassing, weer dichtdraaien en wat teveel is afvegen?

alvast bedankt.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

rob alleen de bout die de olie lekt iets op lossen zodat je daar om heen kan ontvette en de vloeibare pakking tussen kan smeren en dan die bout weer aandraaien en kijken of het geholpen heeft.

groetjes jan.

opeldude (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]rob alleen de bout die de olie lekt iets op lossen zodat je daar om heen kan ontvette en de vloeibare pakking tussen kan smeren en dan die bout weer aandraaien en kijken of het geholpen heeft.

groetjes jan.[/quote]
Heeft geholpen, heel erg bedankt. Topic can opslot.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

kijk rob weer een probleem de wereld uit.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.