Seat 0: Helppppp hij doet het soms niet

Bouwjaar: 2007

Mijn seat ibiza uit 1995 heeft kuren!!!!!!!!
Hij start soms heel slecht loopt dan alsof het een tractor is vreselijk beroerd in zn stationair en neigt steeds tot afslaan
Ik heb hem weggebracht naar een garage die heeft er een nieuwe verdeelkap op gezet,maar volgens hem was het de kopakking die gescheurd was,volgens de beste man moests ik er geen meter meer mee rijden,aangezien ik me dat niet kon voorstellen heb ik de garage gebeld waar ik mijn ibiza had gekocht die wilde hem wel graag zien.........dus anwb gebeld volgens hem was het geen koppakkingsprobleem maar een defecte thermostaat!! die er uit gehaald en naar de garage gereden zonder problemen daar aangekomen auto draait super mooi stationair,dus die raden mij aan even te rijden zonder thermostaat en te kijken wat er gebeurt.
Ik rijd nu al een aantal weken zonder thermostaat en eigenlijk zonder problemen soms loopt hij erg laag in zn toeren,en neigt tot afslaan.
Met de kerst had mn auto een paar dagen niet gereden en wilde dus ook niet startten anwb gebeld die kwamen auto start en rijd als een zonnetje pffffffff,ook volgens hem zou het wel eens een beginnend pakkingsprobleem kunnen zijn,de volgende dag gekocht BAR LEAK
Vanmorgen wilde mn ibiza dus wederom niet startten heeft 2 dagen stil gestaan.....toen hij weer liep na gestart te zijn dmv startkabels liep hij waardeloos viel steeds uit hem even met rust gelaten en opnieuw geprobeerd,toen startte hij perfect en liep weer als een zonnetje!!!!!!!!!
Kortom mn auto verliest geen koelvloeistof geen olie heb gewoon voor de zekerheid dat BAR LEAK gebruikt
Aangezien ik een vrouw ben met maar heel erg weinig verstand van auto's en ik de angst heb dat ik een hoop euries moet gaan uitgeven in een gagage aan iets wat achteraf gezien mischien helemaal niet nodig was deze oproep!!!!!
Als mn accu slecht zou zijn kan je dat dan laten meten???
En heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn??
De auto blijkt voorheen op gas te hebben gereden maar dat was voor mijn tijd ik rijd sinds apr in deze auto en in het begin geen enkel probleem is pas begonnen sinds het wat vochtiger werd buiten
Ik hoop dat iemand mij een paar nuttige tips kan geven
Dank alvast
Groet Irma..

Irma

Geplaatst door Irma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, dit klinkt wel heel erg als een kapotte koppakking. Probleem is dat je een koppakking niet meer kunt afdichten met een potje Bars' Leaks. Daarvoor zijn de drukken in de cilinder veel te hoog. Heb je bij warme motor ook overmatige damp uit de uitlaat? En als dat zo is, zou ik hem naar de garage brengen, en enkele tests gaan doen welke op een koppakking kunnen duiden. Even de CO tester boven het koelvloeistofpotje, en een druktest op het koelvloeistofsysteem e.d.

Meld u maar weer zodra er meer bekend is.
M.vr.gr.
Sjoerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.