Seat Leon: fluitend geluid vanaf +-2000 tr

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 PK

Mijn wagen maakt een fluitend geluid als je een constante snelheid rijd.
Dit komt voor als de toerenteller de 2000 tr/min gepasseerd is.
vb 80 in zijn 4 fluitend geluid, laat ik gas los is het fluitend geluid ook weg.
Iemand een idee ?
Garage heeft naar de wagen gekeken en zei dat het de banden waren die niet al te best meer waren wat volgens mij niet kan want dan moet het fluitend geluid ook aanwezig zijn als ik geen gas geef en vb 80 in zijn 4 rijd. (uitbol)

Geplaatst door

djon (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

klinkt alsof je turbo niet helemaal fris meer is, zou ik maar even naar laten kijken want als ie het begeeft dan heb je een groter probleem.

gr jim

Jim Broerse 0
badge

18 jaar

is normaal, is gewoon je turbo die lekker aan het blazen is, moet je maar eens met een 150 pk tdi gaan rijden, die fluiten 2x zo hard als een 110 pk.

mooi geluid, heerlijk om naar te luisteren.

bassochist 0

18 jaar

ik snap best wel dat een turbo fluit maar als ie harder dan normaal begint te fluiten dan is er toch wat anders aan de hand.
als dat geluid richting het gillen gaat dan ligt toch vaak of je wastegate er uit, of je lagering is niet best meer

Jim Broerse 0
badge

18 jaar

djon

voorlopig geen zorgen maken, een turbo mag best fluiten zolang het maar niet boven je radio uitkomt, overigens het heeft ook wel wat! en van stuklopen is nog lang geen sprake. niks aan doen mooi doorijden.

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

he paul heb jij gehoord hoe hard ie fluit dan?????

Maar goed djon hoort vast het verschil wel tussen een normale turbo fluit en een abnormale turbo fluit en als ie twijfeld dan moet ie even naar de garage

gr jim

Jim Broerse 0
badge

18 jaar

[quote=Jim Broerse]he paul heb jij gehoord hoe hard ie fluit dan?????

Maar goed djon hoort vast het verschil wel tussen een normale turbo fluit en een abnormale turbo fluit en als ie twijfeld dan moet ie even naar de garage

gr jim[/quote]
ik hebt het fluiten niet gehoort.. maar wel gelezen dat hij al bij de garage is geweest terwijl jij zegt!! dat hij er nogmaals naar toe moet gaan huuuuuuuu?

''hoevaak men er naar toe''

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Het fluiten komt idd niet boven de radio uit maar ik wordt er toch wel gek van hoor, zeker als ik lange afstanden rijd.
Heb ook een bora en golf gehad, beiden 90PK en daar hoorde ik dat gefluit niet.
Kan het misschien iets met een darm zijn waar vb een klein gaatje ofzo in is ?

djon 0

18 jaar

[quote=djon]Het fluiten komt idd niet boven de radio uit maar ik wordt er toch wel gek van hoor, zeker als ik lange afstanden rijd.
Heb ook een bora en golf gehad, beiden 90PK en daar hoorde ik dat gefluit niet.
Kan het misschien iets met een darm zijn waar vb een klein gaatje ofzo in is ?[/quote]
weet jij toevallig of in het verleden de kat niet is leeggemaakt??

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Met zekerheid kan ik het niet zeggen maar ik ga op onderhoud bij de garage waar de vorige eigenaar de auto gekocht heeft en altijd op onderhoud ging en die doen zulke dingen normaal niet (vroeg laatst op ze de egr klep wilden afdoppen en dat deden ze ook niet, reden : dan kom je in de problemen bij de autokeuring )
PS : mijn wagen heeft nu 97000km

djon 0

18 jaar

nou... die egr-klep kan rustig dicht hoor.. laat je niks wijsmaken, geen probleem ook niet met de keuring.. das een L*L verhaal.. dat hoor ik wel vaker..

vraag eens aan die man.. of hij weet hij zo'n EGR-klep werkt? dan snapt hij ook wel?? dat deze klep enkel werkt in deellast... dus niet werkt bij volgas zoals met de roetmeeting.

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Kan ik eens vragen :)

Terug naar de fluittoon : zou het een darm ofzo kunnen zijn. Ik merk geen vermogenverlies ofzo , de auto rijdt normaal gewoon het gefluit he :)

djon 0

18 jaar

[quote=djon]Kan ik eens vragen :)

Terug naar de fluittoon : zou het een darm ofzo kunnen zijn. Ik merk geen vermogenverlies ofzo , de auto rijdt normaal gewoon het gefluit he :)[/quote]
dit probleem is geen darm:) (slang) mocht dit het geval zijn geweest dan hoor je een sissss geluid, dit is ook sterk merkbaar in het gedrag van de motor.. ik denk toch dat het in dit geval een nieuwe turbo zal worden.. moet eerlijk zeggen de meesten vinden dat fluiten wel iets hebben, ik zelf ook! hij kan mij niet hard genoeg fluiten ''prachtig''

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

snap ik niet, dit is echt een irritant gefluit, op een hoge toon, klinkt totaal niet aangenaam.

djon 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.