Seat Leon: Fout code 17976 mechanische storing gasklephuis

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v APG

Goede avond. Mensen ben ten einde raad. Heb van de week waterlekage gehad . Na deze verholpen te hebben wilde ik mijn auto starten en had ik actuele storing op mijn gasklephuis (epc) auto uitgelezen met vagcom. storing 17976 gasklep klemt mechanisch is niet te wissen. Gasklep is niet vervuild heb een andere gasklep aan de stekker aangesloten . Zelfde storing nog niet te wissen. Heb via autodata elektrische schema bij gepakt en pin bezetting van de gasklep gecontroleerd. Krijg 3,4 volt op de aansturing van de gasklepmotor. Dit varieert niet ongeacht bediening van het gaspedaal. Heb bekabeling gecontrOleerd ofdat deze geen sluiting naar massa of plus maakt.. Niet het geval. Zou dit probleem verholpen kunnen worden door simpel weg de gasklep opnieuw in geleren?
Wie kan mij helpen? M.v.g Jorick

Jorickbekers

Geplaatst door Jorickbekers (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Probeer eens de accu even los en dan weer proberen. Maar kan je hem inleren? Dus wil de tester de klep gaan inleren en krijg je dan pas die storing of staat hij er permanent in? Je kan het nog proberen door de klep met je vinger te helpen maar als het zover al is dan is er wel wat anders aan de hand denk ik.
Probeer ook de leerwaardes eerst te wissen (met originele kast: motor, aanpassing, code 00=leerwaardes wissen).

Jorickbekers (0) PRO, 11 jaar geleden

Hey Rick ,
Ik denk namelijk ook dat alles terug naar 00 gezet moet worden. Het is namelijk zo. Als ik klep uitlees
Met Vagcom zeggen de werkelijke waarden dat de gasklep 12,5% geopend staat terwijl de gasklep helemaal gesloten staat. De waardes willen naar 0-4% maar omdat de gasklep niet verder dicht kan denkt de computer dat het gasklep klemt. ( storing staat er permanent in) zou je met 00 de juiste waardes weer krijgen in gesloten toestand?
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.