Seat Ibiza: gaspedaal potentiometer foutcode 17550

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i 16v

Ik heb een SEAT Ibiza uit 2003 waarbij met steeds grotere regelmaat de lampjes van het motormanagement en EPC gaan branden (ook in die volgorde, eerst motormanagement en dan EPC). Ik heb de computer laten uitlezen en daar kwamen de volgende data uit:

Foutcode: 17550 Gaspedaal potentiometer - grenswaarden onderschreden
Foutcode: 17961 Lucht-druk-sensor en/of inlaat-druk-sensor - signalen n.i.o. of in verhouding onplausibel
Foutcode: 17811 Uitlaatgasterugvoering - Regelabweichung zw.Soll- und IST-Wert
Foutcode: 17912 Inlaatsysteem lek - valse lucht in systeem

Op zich gaat het rijden er mee prima, alleen af en toe slaat de auto af en loopt ie niet helemaal lekker stationair. Het makkelijkste is natuurlijk om er mee naar de SEAT dealer te gaan maar om eerlijk te zijn, ik ben daar al een aantal keer flink getild en wil dus eigenlijk kijken of er een andere mogelijkheid is om dit op te lossen. Iemand een idee wat het kan zijn?

Groeten,
Ed

Ed Starbucks

Geplaatst door Ed Starbucks (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 11 jaar geleden

ik denk dat die onderste code de boosdoener is van alles,lek in het inlaatsysteem,als reactie daarop krijg je de andere foutmeldingen,dus controleren of je ergens een slecht slangetje of inlaatpakking slecht is.

Ed Starbucks (0), 11 jaar geleden

Dank je wel robby1003 voor je reactie. Nu ben ik een leek wat betreft autotechniek, zou je wellicht kunnen vertellen waar ik ongeveer/precies moet kijken?

anoniem-1573996169 (0), 11 jaar geleden

jaja een leek op autogebied ,hoe moet ik dat nu uitleggen,ik kan niet echt zeggen daar is het te doen dat moet je controleren daar zijn truks voor om vacuum problemen op te sporen maar als je a technisch bent denk ik dat je meer schade toebrengt dan dat het nu is,hier bedoel ik niks persoonlijks mee,maar ik denk toch dat je echt 'n garage of iemand erbij moet halen met enige kennis.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Ed Starbucks]Het makkelijkste is natuurlijk om er mee naar de SEAT dealer te gaan maar om eerlijk te zijn, ik ben daar al een aantal keer flink getild[/quote]
Er zijn meer wegen richting Rome en je hoeft niet per se naar een Seat dealer...
Om een storing op te kunnen lossen is het wel van belang enig technisch inzicht te hebben.

Gr. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.