Seat Ibiza: Seat ibiza EPC lampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een probleem met de auto dat ik maar niet opgelost krijg, het zit zo:

+\- 1 jaar geleden sprong opeens mijn EPC lampje aan en na een paar keer opnieuw starten ook het motor lampje. Op dat moment pruttelde de motor heel raar en sloeg dan telkens af. Niet meer mee te rijden dus. Uiteindelijk bij de garage laten uitlezen en daarna de foutmeldingen gewist. Toen reed de auto weer prima voor 1 maand, toen kreeg ik weer precies hetzelfde probleem. Weer naar de garage en laten uitlezen en er waren 2 meldingen (weet niet precies welke) een was de gasklephuis en de ander iets met gaspedaal. Toen hebben we de gasklephuis en gaspedaal laten vervangen(gasklephuis nieuw en gaspedaal 2dehands). 2 maanden later kwam de melding weer terug en liep de auto dus ook niet meer. Dus weer terug na de garage en het bleek het gaspedaal te zijn. Dus hebben ze die nog een keer laten vervangen door een ander. Vandaag kreeg ik helaas na 4 maanden weer de melding en rijdt die niet meer. Nu ga ik dus weer terug na de garage maar vraag ik me af of we misschien ergens anders moeten zoeken of dat iemand al eens eerder van dit probleem heeft gehoord en een oplossing heeft.


De melding doet zich voor bij verschillende situaties.
Soms rijd die niet meer soms kan ik ermee door rijden.
Soms alleen het EPC lampje en later met motor lampje
Gaat soms na 1 dag stilstaan vanzelf weer weg


Ik hoop dat iemand kan helpen.

Gr,
Bart

Nitrr

Geplaatst door Nitrr (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoe vaak heb je de spookstoringen? anders een idee om de sensoren te testen?

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Controleer de ECU eens, die ligt onder de voorruit, deze worden nat en kunnen hierdoor aan binnenkant beschadigd raken, al meerdere malen meegemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.