Seat Cordoba: gedeeltelijk geen stroom

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 ALM

Hallo allen.

Ik heb het volgende probleem. Alles aan de auto doet het prima. Alleen het electrische gedeelte niet. Radio en alarmlichten doen het wel, de rest echt niet. Dus knipperlichten niet(alarmlichten knop indrukken dan doen de knipperlichten het wel) ruitewissers, elctr. ramen, enz enz. ook niet.
Ik heb alle zekeringen na gekeken ook de hoofdzekeringen op de accu nagekeken die zijn allemaal goed. Ook binnenin zijn alle zekeringen goed.
Ik heb alle blokjes binnenin aangdrukt, die bij de zekeringen, met als resultaat dat alles het weer 1 seconde deed. Even later toch weer niet. Wie weet raad, voor dit vervelende probleem?
Alvast bedankt.
Hans.

HGCDidam

Geplaatst door HGCDidam (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Elektrisch gedeelte van het contactslot defect. Deze zal vervangen moeten worden. Is moeilijk zelf te doen als niet in bezit bent van de juiste trekker en ervaring. Advies om hem naar een dealer te brengen.

HGCDidam (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie, ondertussen ben ik er achter als je een paar keer het contact aan en uit doet dat alles weer gaat werken, alleen de airco kun je beter uitlaten want dan slaat alles weer uit, maar buiten dat kan na een paar keer contact aan/uit alles weer bedient worden. Er is echter een duidelijke brom waarneembaar uit het dashbord thv het contactslot en/of stuurinrichting? Als je echter het knipperlicht wilt aandoen slaat alles weer uit, is het dan toch het contact of misschien de klingelateur? Ik kom er nog niet echt achter, als het contact vervangen moet worden heb je dan enig idee wat zo`n geintje kan gaan kosten?

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Een monteur is er totaal zo klein uurtje mee bezig. Uurtarief is zo 60 euro ex.. Wat het onderdeel kost weet ik, durf ook echt niet te zeggen. Maar ik schat zo 130 euro totaal incl.

Suc6

HGCDidam (0), 15 jaar geleden

Vanmorgen ging ik starten en kijken en werkte alles weer, alleen de brom blijft iets zal dus wel alsnog een keertje voorgoed er de brui aan geven, op dit forum lees ik ook over een contactblokje is dat hetzelfde of iets anders?

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=HGCDidam]Vanmorgen ging ik starten en kijken en werkte alles weer, alleen de brom blijft iets zal dus wel alsnog een keertje voorgoed er de brui aan geven, op dit forum lees ik ook over een contactblokje is dat hetzelfde of iets anders?[/quote]
Ik heb het over hetzelfde blokje.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Het inmiddels beruchte contactblokje........... Kosten 11,-

Gr. paul

HGCDidam (0), 15 jaar geleden

Ondertussen toch voor de zekerheid maar even contact gezocht met mijn garage, de monteur denkt dat het relais van de knipperlichten blijft hangen af en ote dus als het weer mis gaat daar even langsgaan. Ik vraag mij nog af waar zit dat betreffende relais?

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=HGCDidam]Ondertussen toch voor de zekerheid maar even contact gezocht met mijn garage, de monteur denkt dat het relais van de knipperlichten blijft hangen af en ote dus als het weer mis gaat daar even langsgaan. Ik vraag mij nog af waar zit dat betreffende relais?[/quote]
Dan zit ie fout. Volgens mij weet je genoeg wat je moet doen. Dus beslis maar zelf welke actie je neemt.

HGCDidam (0), 15 jaar geleden

Voorlopig even afwachten tot het probleem zich voordoet en dan ben ik beniuwd wat het is ik zal het hier zeker laten weten. Bedankt in iedergeval voor het meedenken. Groet uit Didam

Khen Rigzin (0), 15 jaar geleden

het contact slot deruit trekken?
is dat zo iets speciaals. Is er niet gewoon afvijzen?

mvg

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

De flens achter het stuurwiel moet met een speciale trekker verwijderd worden, net zoals bij golf3.
Dat rotding kost iets meer dan 100euro, ik heb er laatst ook ene moeten aanschaffen voor een golf3 cabrio om het beruchte contactblokje te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.