Seat Leon: gekraak en gerammel aan de rechtervoordeur

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 tsi

hoi,

ik heb mijn seat leon fr nu een 3 maandjes bijna en ben zeer tevreden van de wagen maar
sinds een weekje hoor ik steeds een echt vervelend gekraak en gepiep aan de binnenkant van de passagierskant deur
in de buurt van de gordel en dit meestal als ik op een weg rij wat nogal oneffen is met hobbels etc ...
het is de passagierskant deur rechts vanvoor trouwens
ik heb men wagen al eens naar de garage gebracht en daar hadden ze het frontje van de rechter gordel vanvoor los gemaakt om te zien als er iets los was en
dat was in orde ,toen ik m ging halen zeiden ze dat ze niets meer hoorden maar het gerammel is nog steeds, volgende week moet ik terug gaan en dan gaan ze
de rubbers eens bewerken met siliconen spray, hopelijk gaat dit de oplossing zijn.

is er iemand hier die nog andere eventuele oplossingen weten om dit probleem te verhelpen want word er echt zot van.

groetjes

Spacer80s

Geplaatst door Spacer80s (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik weet niet hoe dit bij de Leon zit maar bij vw (meerdere modellen) hebben ook soortgelijks en dat ligt dan vaak aan de plaat/style die op de achterkant/buitenkant van de deur zit net naast raam links als je voor bijrijdersdeur staat. De plek daar waar je zeg maar vaak de deur beetpakt om hem dicht te gooien. Dit is misschien een los deel bij de Leon en die kan dan kraken over het frame van de deur zelf. Je kan dit testen door zelf in de auto te gaan zitten en dan iemand anders tegen deze plaat duwen, dus de deur tegen die plaat meer dicht duwen.
Anders zou ik gewoon zeggen dat je het wilt laten horen aan de garage dan zijn er nooit misverstanden over welke kraak je het hebt.

Spacer80s (0), 11 jaar geleden

ik weet wat je bedoelt, dat kapje tussen de 2 deuren in aan de buitenkant zeker? dat hebben ze al eens los gemaakt en terug vast in de garage maar dat is het niet, ik denk eerder dat ze t binnenste van de rechtervoordeur eens volledig moeten losmaken en controleren op losse onderdelen

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja bedoel inderdaad dat kapje.
Tip: Als je het hoort doe dan eens tijdens rijden (voorzichtig) de deur open zodat hij op de 1e stand van slot staat dus niet goed dicht, hoor je het dan ook nog? Zo niet dan heb je zoekrichting. Bij geen of heel weinig verandering moet je het denk ik ergens anders zoeken.
Maja laat het hun gewoon horen en haal hem pas op wanneer geluid weg is, daar heb je garantie voor.

Spacer80s (0), 11 jaar geleden

morgenvroeg ga ik eens proberen met men deur lichtjes open,ze gaan dinsdag de rubbers eens met siliconenspray behandelen maar denk eerlijk gezegd dat dat het probleem niet gaat verhelpen, het is nu even zoeken naar een speld in een hooiberg en wat de garantie betreft heb je gelijk, zolang ik met het probleem zit ga ik ermee terug,desnoods zetten ze mij een nieuwe deur ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.