Seat Leon: waarschuwingslampje stuurbekrachtiging.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

goede dag. ik heb het volgende probleem. mijn lampje van de stuurbekrachtiging gaat af en toe branden en dan stuur hij wat zwaarder. als ik een groot aantal km gereden heb (350 km) dan is het probleem een dag weg. ik ben bij de garage geweest en die heeft de auto uitgelezen en daar kwam uit dat het de stuurhoeksensor is . ze zeggen dat ik nu een nieuwe stuurhuis moet hebben a 1000 euro.
het uitlezen gaf storingcode 02546 aan.

is het niet mogelijk om de stuurhoeksensor te vervangen?

ik las ergens iets over een weerstand die kapot was.

wie weet een oplossing.

mvg leonkoos

leonkoos

Geplaatst door leonkoos (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Weet je toevallig ook de juiste omschrijving van de storing? Want volgens mij als ik dit zo hoor dan bedoelen ze niet stuurhoeksensor maar stuurmomentsensor en die zit als het goed is geintegreerd in het stuurhuis, de stuurhoeksensor zit achter je stuur gemonteerd (ten minste bij vw wel dus logischerwijs bij seat ook). Maar zou het fout kunnen hebben hoor. Mocht het in je stuurhuis zitten dan je er ook 1 van de sloop kunnen halen en die laten monteren en uitlijnen.

leonkoos (0), 11 jaar geleden

beste rick.
bedankt voor je antwoord maar het enige wat ik weet en heb is de storingscode wat ze uitgelezen hebben en dat is 02546.
volgens mijn garage betekent dat het stuurhoeksensor is. er staat letterlijk; eindstop besturing.
ze hebben geprobeerd het te resetten maar dat lukte niet. en ze hebben hem opnieuw in geleerd maar dat heeft niet geholpen.

mvg leonkoos

leonkoos (0), 11 jaar geleden

ik heb even met google gezocht en met de foutmelding 02546 kom ik op eindstop besturing. ik weet dus niet of dat het zelfde is als de stuurhoeksensor.

mvg leonkoos

leonkoos (0), 11 jaar geleden

het probleem is nu al weer een week weg. ik heb mijn dinamo en accu door laten meten maar die waren goed. nu moet ik alleen nog meten als mijn lampje weer brand wat dan de waardes zijn van mijn dinamo.

ik kom er nog op terug als ik weer wat meer weet.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ben ook niet zeker wat de juiste omschrijving is van die foutcode, kom daar ook niet echt uit maar ik denk toch eigenlijk die stuurmomentsensor en die heeft te maken met de stuurbekrachtiging en de stuurhoeksensor niet, die is er alleen zodat de abs/esp/asr weet hoeveel je stuur verdraaid staat en die momentsensor is ervoor zodat je stuurbekrachtiging weet wanneer je stuurt dus wanneer hij moet gaan bekrachtigen en die sensor zit in je stuurhuis geintergreerd (stuurhoeksensor is een los deel achter je stuur) maar dat geldt voor VW en het zou kunnen dat het bij Seat met sommige dingen net ff anders is maar over het algemeen niet. De dynamo geloof ik niet zo in. Als lampje nu uit blijft en stuurbekr. blijft ook werken dan zou ik het ff aankijken.

leonkoos (0), 11 jaar geleden

ik had beloofd om op mijn probleem van de stuurbekrachtiging terug te komen als ik iets meer wist.
dat is dus niet het geval. ik heb zins mijn laatste opdate geen last meer van het probleem.

mvg leonkoos

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Dan zou ik het lekker even aankijken en anders horen we het wel weer hier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.