Seat ibiza: geluid versnellingsbak

Bouwjaar: 1993

Deze seat geeft een hoog piep geluid boven 100 km/u, dit alleen in de vijfde versnelling, iemand een idee?

Hansvandorp

Geplaatst door Hansvandorp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

is het geluid ook daadwerkelijk weg als je de koppeling intrapt? zo ja, dan zal het een revisie/ vervanging van je bak betekenen... vermoedelijk een defect lager

suc6

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

naaldlager van het te schakelen 5e versnellings tandwiel kon wel eens stuk zijn. meestal is dit een voorteken dat er meer stuk gaat. controleer dit door het zwarte deksel met drie boutjes los te draaien. voel dan onder de schakelmof of het tandwiel radiaal speling heeft. zo ja lager stuk. het plastic van het naaldlager is dan gesmolten. niet langer doorrijden anders breken de tanden van de 5 af. en je wilt niet weten wat een tandwielsetje kost.

succes
caddy

Hansvandorp (0) PRO, 19 jaar geleden

Een collega van me had hetzelfde geluid en daarna een versnellingsbak die inderdaad goed kapot was. De klant maar geadviseerd snel maatregelen te nemen, bedank voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.