Seat Ibiza 1.2 CLX E2: uitvallen van motor en niet starten

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Sinds een paar weken heb ik problemen met mijn auto, het begon een maand of 2 geleden toen ik voor een stoplicht stond te wachten en mijn auto in eens "uitviel" en alle lampjes begonnen te branden, ik kon de auto op geen mogelijke manier meer aan de praat krijgen wanneer ik contact maakte met de sleutel, toen heeft een voorbijganger mij aangeduwd en kon ik weer verder rijden,

Vanaf dat moment doet mijn auto vervelend, hij stotterde een beetje, maar dat hield op een gegeven moment op, tot 3 weken terug, toen viel de auto wederom, toen ik op een kruispunt stond te wachten om verder te rijden, uit. Toen heeft mijn broer er bepaalde stekkertjes uitgetrokken en weer in gedaan, toen deed de auto het weer, later toen de auto geparkeerd was hebben we de stroom van de auto afgehaald en de auto gereset. Dit is 3 dagen goed gegaan, want na 2 dagen was ik na 3 kwartier rijden een half uur ergens waar de auto uit stond, en toen kreeg ik de auto weer voor geen mogelijkheid aan de praat. Uiteindelijk hebben we de auto uit de parkeerhaven gerold omdat we startkabels wilden gaan gebruiken, en toen deed ie het ineens weer.

Toen heb ik de auto meteen naar de garage gebracht waar die 2 weken heeft gestaan, toen ik em 2 weken later op ging halen, zei die monteur dat er niets aan de hand was met mijn auto want hij had er een paar keer in gereden en toen ging alles gewoon goed, verklaarde hij.

Die dag erna, ben ik 2 keer met de auto weggeweest en 2 keer startte de auto pas na 2 keer.

die dag erna ging het de gehele dag goed, en gisteren toen moest ik de auto 5!! keer starten voor dat ik em aan de praat kreeg.
Toen ben ik meteen naar de garage gereden om een afspraak te maken voor reparatie (een andere garage) en deze zei de auto volgende week te kunnen gaan uitlezen.
Nu wilde ik vanmorgen met mijn auto naar mijn werk en toen starte mijn auto helemaal niet. Na 3 keer starten sloeg de auto eventjes aan en viel die weer uit, en daarna heb ik de auto niet meer aan de praat gekregen.

Vandaag gebeld met verschillen garages en bedrijven of ze niet toevallig eerder tijd hebben voor reparatie omdat ik niet meer echt weg durf met die auto. Maar één van de garages, een Seat Dealer zei dat mijn auto waarschijnlijk geen computer heeft en er dus ook niets aan problemen uit te lezen valt...........
Maar de auto start dus wel, tenminste het begingeluid wanneer je je sleutel omdraait, maar hij slaat dus niet aan als ik em start. En valt dus ook regelmatig uit......

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Waardoor deze problemen zich voor doen? En wat het in hemelsnaam zou kunnen zijn?

Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven, alvast bedankt in ieder geval....

Tara

Geplaatst door Tara (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat je toch naar een garagr moet als hij niet aanslaat moet je kijken waarom niet niet vonke of geen benzine

bert1201 (0), 19 jaar geleden

als hij vonk en ook benzine krijgt,kontroleer dan eens je contactslot.hoe zul je vragen?als auto loopt,sleutel bewegen in slot.niet afzetten maar duwen op sleutel en in cilinder heen en weer bewegen.je bent niet de eerste die misschien een los contact in het slot hebt en hierdoor af en toe problemen heeft.

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.