Seat Ibiza: HELP!! seat met problemen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

ik zit met het volgende dilemma en kom er niet uit want heb echt geen verstand van auto's!
heb een maand geleden een seat gekocht uit 93 nu zuipt hij koelvloeistof en benzine en als ik schakel of optrek komt er een benzine lucht naar binnen, de achteruit verwarming is stuk, raamrubber ook en het raam gaat niet goed omhoog en de linker dorpel zit een een gat in en de onderkant moet tegen roest behandeld worden.
verder trekt hij ook niet goed op en stotterd hij als ik mijn gas inhoud. hij heeft 179000 km gereden en veel problemen dus :( nu kan ik hem inruilen tegen een hyundai exel uit 1997 maar die heeft 210000 km gereden maar weet niet of dat wel een goed idee is want hyundai is heb ik gehoord weer een slechter merk dan seat.
dus wie herkent iets in de problemen van de seat en wat is wijsheid met de ruil? HELP!!!!!

marjorie

Geplaatst door marjorie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

marie ik denk dat je er verstandig aan doet om eens de auto goed natelaten kijken wat er precies aan scheelt en wat reparatie gaat kosten.
de koelvloeistof zou goed de waterpomp of koppakking kunnen zijn maar dat is hier vandaan niet te beoordelen.
dus daarom dit advies.
dan weet je tenminste hoe je er voor staat.

groetjes jan.

marjorie (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je reactie, ik ben vandaag naar de hyundai gaan kijken maar dat was niks dus ik blijf aangewezen op de seat. ik ben er al mee terug geweest naar de garage waar ik hem vandaan heb en die gaat er morgen een goedje ingooien dat het lek dicht, maar volgens de beunhaas waar ik altijd heenga is dat een lapmiddel en gaat hij straks gewoon weer stuk.

320 (0), 16 jaar geleden

[quote=marjorie]bedankt voor je reactie, ik ben vandaag naar de hyundai gaan kijken maar dat was niks dus ik blijf aangewezen op de seat. ik ben er al mee terug geweest naar de garage waar ik hem vandaan heb en die gaat er morgen een goedje ingooien dat het lek dicht, maar volgens de beunhaas waar ik altijd heenga is dat een lapmiddel en gaat hij straks gewoon weer stuk.[/quote]
wat is de motorinhoud?
wat zegt je beunhaas eigenlijk van het probleem?
heb je hem al eens laten kijken?

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

marie als dat goedje bar,s leak is en je zou een koppakking hebben dan is die meestal wel een poosje mee maar meestal gaat het wel weer mis maar je kunt het altijd proberen maar dan weet je nog niet wat de toestand van de gehele wagen is en mij lijkt me dat verstandig omdat je dan weet wat voor kosten je kunt verwachten enof dat je nog waard is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.