SEAT Leon 2008: Inhouden bij warme motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 92

Hallo allemaal,

Ik ben al bijna een jaar in bezit van een seat Leon 1,4 TSI.

De auto heeft een nieuwe ketting en oliepomp en is gechipped naar 145PK. Nooit echt problemen gehad alleen af en toe stotteren.

Sinds kort heb ik bij een warme motor problemen dat de auto helemaal niet meer trekt. Bouwt langzaam toerental op en lijkt wel of hij rijd zonder turbo.

Bij een koude motor heb ik nergens last van. Auto is uitgelezen en geeft foutcode p0299 aan. Storing gewist en is niet terug gekomen maar dezelfde problemen blijven aanhouden.

Ik heb de diverter valve ( schoepenluchtklep ? Turbolader? ) eruit gehad. Zie fotos. Deze zag er in orde uit. Het membraam zag er heel uit. Verder is het een piersburg dus dit zal niet OEM zijn waarschijnlijk al eens vervangen.

Ik lees veel dat het dan gaat om de n75. Maar het probleem is alleen bij koude motor.

Iemand ideeën?

Met vriendelijke groet,

Demitry.

HutsMaster

Geplaatst door HutsMaster (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.