Seat Toledo: inhouden motor V5

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 V5

hallo al een keer eerder een bericht geplaatst over het inhouden van mijn motor. Tot nu toe geen oplossingen. het probleem is dat de motor bij een constante snelheid steeds iets inhoud. de computer geeft geen storingen aan.Zou het iets met de bobine kunnen zijn??? ben nu een half jaar bezig en het wil maar niet lukken. luchtmassameter is al vervangen en gasklephuishiis is grondig gereinigd.
soms verlang ik weer terug naar een japanse auto!!!

vr gr teun

Teun.l

Geplaatst door Teun.l (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

45 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Je had toch garantie zei je in een vorige topic?
Als je de klacht gemeld hebt binnen de garantieperiode,en het het liefst zwart op wit hebt staan,dan zouden ze het probleem in princiepe voor je moeten oplossen.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

de vorige had betrekking op het bedrijf waar ik de auto gekocht had, maar zij willen nergens meer van weten. letterlijk was hun antwoord: wij worden doodziek van het woord garantie en wij geven geen garantie op garantie. ik kon hem wel laten ophalen en dat zou dan 100 euro kosten, maar waarschijlik was het iets anders dan de vorige keer werd mij verteld en kan ik dus dokken.Dus heb ik mijn oude vertrouwde (nissan) dealer maar gevraagd om mij te helpen en zij waren er direct en hebben alles geprobeerd om mij te helpen. ik heb de seat dus ergens anders gekocht, omdat ik de nissans niet mooi meer vind. achteraf een verkeerde beslissing, beter een lelijke auto die loopt dan een mooie die stottert. ik noem geen nmamen van de dealers, maar een review van de slechte ervaringen heb ik wel op autoweek gezet, maar dit terzake. ik hoor van alle kanten dat het wel eens een bobine kan zijn. mijn idee is dan ook om 1 bobine te kopen en steeds te wisselen.in de hoop zo iets te vinden.
de dealer heeft er de hele week mee gereden en hij stotterde wel iets, maar het is niet te vinden.
gr teun

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lullige is dat er geen storing in staat op dit moment,maar in je vorige topic stond er wel een storing in toch? Jammer dat je niet weet welke......
Nu is het eigenlijk gissen,het probleem kan varieren van een lekke vacuumslang tot in het ergste geval iets mis met de distributie (ketting).
Wat ik zou doen is een uitlaatgastest,daar haal je tot een zekere hoogte wel iets uit,de brandstofdruk controleren,en met de testkast kun je ook diverse testen uitvoeren,en alles goed visueel bekijken,maar ja,daar moet je wel de kennis en apparatuur voor hebben.
Je weet cker dat er geen storing in staat?

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo ricky. zojuist gebeld met DE GARAGE en alles wat jij zei is gecontroleerd. wij zitten met z'n allen toch te denken aan een bobine. gaan dus nu ook steeds een bobine verwisselen. wil het dan noch niet dan hou ik er mee op en ga waarschijnlijk de auto inruilen en koop dan wel weer een japanse auto. ondanks dat ik de toledo erg mooi vind en zeer goed rijd. maar een auto die niet goed is daar wordt ik niet goed van. heb nl 26 jaar japans gereden en nog nooit een garage bezocht, alleen maar apk. ik moet toegeven de seat rijdt solider. maar ja! deze week gaan we dus wisselen, ik laat het wel weten in deze topic hoe of wat.
gr teun

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben benieuwd, kennis van me heeft ook zo een toledo en is ook al diverse keren in de garage geweest omdat de motor inhoudt, tot nu toe nooit iets gevonden.
Wat men nu nog wil gaan doen is de verstuivers demonteren en ultrasoon reinigen.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo patrick. het komt dus wel meer voor. (helaas) ben nu bezig met de 4e bobibe te wisselen, maar heb er geen vertrouwen in dat dit de oplossing is. maar ja, zal toch heel veel dinegn moeten proberen. rij zelf niet alle dagen met de auto, dus duurt het opsporen langer. normaal rijden mijn vrouw en zoon erin, maar zij hebben niet zo'n feeling met auto's als ik. zij vernemen het wel maar daar is het ook mee gezegd. de garage neigd steeds meer naar een nieuwe egr klep. maar als dit het niet is ben je wel weer 150 euro lichter. dus op het laatst weet ik het ook niet meer. inruilen????

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou jammer zijn om de auto hiervoor in te ruilen, het zou me niks verbazen dat de vorige eigenaar hem hiervoor heeft weggedaan.
Heb je dit ook al eens voorgelegd bij PON in Leusden? Niet dat dit veel zal helpen maar niet geschoten is altijd mis zeg ik maar altijd.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo patrick. zou inderdaad jammer zijn om de auto hiervoor in te ruilen. rijd verder nl als een speer!!!. Ik weet niet of de vorige eigenaar hem hierom heeft weggedaan, ik denk het niet, de auto was nl een leaseauto. De garage die hem origineel heeft geleverd heb ik ook al benaderd, omdat ik bang was dat hij getuned is geweest., maar dit was volgens hen niet het geval. Ze hebben wel verteld dat er al twee keer een nieuwe temp. sensor in is gekomen. ook heeft hij alle beurten gehad. Dit is alles wat ik tot nu toe weet. het bedrijf waar ik hem heb gekocht wil er niest meer van weten, zij trekken zich terug ondanks dat hij in de 6 maanden garantie hetzelfde probleem steeds heeft gehouden. dus daar hoef ik ook niet meer aan te kloppen. (wil ik trouwens ook niet)
tot zover maar weer.
gr teun

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

En een stap verder gaan, desnoods via rechtsbijstandsverzekering (als je die hebt). Ik neem aan dat je een aankoopbewijs hebt waar schriftelijk in staat dat er 6mnd bovag garantie op zit. Als het een bovag bedrijf is zou ik het probleem bij de bovag voorleggen.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Teun.l]bedrijf waar ik hem heb gekocht wil er niest meer van weten, zij trekken zich terug ondanks dat hij in de 6 maanden garantie hetzelfde probleem steeds heeft gehouden. dus daar hoef ik ook niet meer aan te kloppen. (wil ik trouwens ook niet)
tot zover maar weer.[/quote]
Gezien het probleem binnen die 6 maand is gemeld en intussen tijd niet is opgelost heeft de garage geen argument om zich terug te trekken, ze hebben het maar op te lossen. Wel raad ik je aan zelf met de vingers van de auto af te blijven tot er een definitief akkoord is bereikt.

Gr. paul

Teun.l (0), 16 jaar geleden

ik denk dat ik het niet via de bovag of de garage oplos. heb nl geen leuk bericht van de garage op autoweek.nl geplaatst. daar zijn ze vast niet happy mee. ik ga vandaag bobine nr 4 verwisselen, in de hoop dat het toch de bobine is, of toch een temp. sensor. Deze is nl ook al 2 keer vervangen. de auto is nu steeds bij mijn oude dealer(die ik al 25 jaar had) in behandeling. Zij doen er echt alles aan om mij te helpen., ondanks dat ik de auto daar niet weg heb. Dat is pas een garage!!! de ellende is dat hij soms zo 3 a 4 dagen goed loopt zonder een stotter of i.d.
wordt vervolgd
gr teun

naam van garage weggehaald, dit was in strijd met de forumregels
Hans.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

Gisteren de laatse cylinder van een nieuwe bobine voorzien. het stotteren blijft, en niet zo'n klein beetje ook. 7 januari gaat hij weer naar de garage voor het nazien van sensoren. e.d. Wat mij gisteren opviel was dat als je de auto op b.v 2000 toeren houdt hij steeds op en neer gaat van 1900 en dan zo ineens weer 2400 toeren. Dit alles vanuit stilstaande positie. Belangrijk gegeven???
Tot zover gr teun

Teun.l (0), 16 jaar geleden

vandaag: auto alle lampjes knipperen en hort en stoot 9 veel rook) naar garage geweest. gereste en sofware, auto terug maar stottert nog steeds en houdt in. het toerental schommelt ook steeds heen en weer. nu de 3e garage en nog steeds niet goed . ik denk dat ik hem maar in de brand steek en weer een japanse auto koop.
ben er wel zeer zat van nu. nooit en te nimmer weer een seat of iets van volkswagengroep.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit probleem moet toch op te lossen zijn? Volgens mij is de auto niet 1 keer geweest bij de juiste persoon.
En over dat japanner rijden......De vw groep auto's zijn mooi in techniek,maar de meeste japanners zijn veel betrouwbaarder.Dus rij ik daar zelf ook in,scheelt in geld.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ricky]Dit probleem moet toch op te lossen zijn? Volgens mij is de auto niet 1 keer geweest bij de juiste persoon[/quote]
Precies... voor lekker brood ga je naar de bakker.

Gr. paul

Teun.l (0), 16 jaar geleden

oke paul. maar waar vind ik de goede bakker?? waar de auto wegkomt was ook eeen VAG onderdeel en de eerste uitlezing was bij een seat garage en die zeiden ook dat er niets aan mankeert. ik weet het dus nu niet meer. qua auto rijdt hij (als hij goed is ) namelijk fantastisch, daarvoor wil ik hem niet kwijt, maar ik hoop dat iemand het probleem kan vinden. Je durft haast niet meer weg te gaan met de auto. leen dus nu maar weer mijn moeders oude nissan sunny, die loopt tenmimste altijd.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik begrijp jou emotie wel teun. Alleen ik vraag me af waarom heb je je weg laten sturen toen je aanspraak kwam maken op garantie.. ? Uiteindelijk heeft het jou nu geld gekost terwijl de garage de winst opstrijkt........

Gr. paul

Teun.l (0), 16 jaar geleden

ik denk dat de auto al niet goed was toen de vorige eigenaar hem inruilde. het gesprek tijdens de garantie ging dermate stroef dat wij de banden hebben verbroken. de laatste keer dat ik daar was dus ben ik erg onderuit gehaald en daar heb ik geen zin in. het botert da niet meer, om er nu weer heen te gaan of via de bovag ook daar heb ik geen zin in. we zullen toch wel niet bij elkaar komen. er is toen (die laatste keer) trouwens geen scheldpartij of zoiets geweest. had de auto achteraf niet zo ver weg moeten kopen. maar ja hier leer je weer van. ga wel weer verder zoeken, of inruilen. maar dat kost je ook handen vol geld. en dat moet je dan wel net liggen hebben. het probleem is dat de betrouwbaarheid weg is. mijn vrouw wil er niet meer mee rijden op deze manier. ze leent dus eerst wel mijn moeders auto. voor de rst weet ik het ook niet meer.
gr teun

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Weet je ook niet hoe de vorige eigenaar ermee heeft omgegaan? Veel korte stukjes, vervuiling injectors, rotzooi in tank, lekke vacuumslang enz. Deze storing zijn ook niet uit te lezen.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Teun.l]ik denk dat de auto al niet goed was toen de vorige eigenaar hem inruilde.[/quote]
Mag toch aannemen dat je voor aankoop een proefrit hebt gemaakt ?

Gr. paul

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo paul. heb wel een proefrit gemaakt, maar niet zo opgelet, was nl erg gefixeerd op 2.3 v5. klonk mij als muziek in de oren. wel zaten de remmen wat vast door het lange stilstaan.
heb vanmiddag een paar kilometer gereden (hij was gisteren naar de garage geweest en opnieuw ingelezen, de hele boel stond verkeerd werd mij gezegd) en hij reed perfect, terwijl hij gisteravond toch nog schokte. kan het zijn dat iets in de computerof i.d. nog moet worden ingereden of ingelezen na de herstel procedure?????
Ga straks 18.30 nog een keer rijden om te kijken wat hij dan doet. is hij dan weer nukkig dan ga ik morgen een afspraak maken met de dichstbijzijnde seat dealer (in emmen). je leest vanavond dus nog wat hij doet na de tweede proefrit

gr teun.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

zie het nog even aan, we lezen het wel

Gr. paul

Teun.l (0), 16 jaar geleden

net terug van proefrit. geloof het of niet ging goed, hield een heeeel klein beetje in, maar als het zo blijft doe ik het ervoor. hier kan ik wel mee leven. Zal vanavond of morgenvroeg nogmaals rijden en ook de garage vragen naar het computer rapport.
wordt weer vervolgd. zou het toch kunnen dat de auto eerst weer moet inleren na rep. ?????

vr gr teun

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Al eens injectieclaener geprobeerd? Of de injectoren op de auto met een speciaal reinigingssysteem laten doen? Is de egr niet aan het klemmen? Zelf eens gehad bij een klant. Een tik(je) met de hamer erop en alle weer ok. Ook op een benzine auto kan egr gekke dingen doen.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo marcel. heb reeds 2 merken reiniger gebruikt (wynns 10 euro en een heel goed merk, even vergeten, 20 euro) heeft dus niet geholpen. Waar zit ongeveer de egr klep?? heb wel eens foto's gezien van een diesel maar daar houdt het ook mee op. kan jou idee natuurlijk wel even proberen. wie niet waagt wie niet wint zeg ik altijd maar weer.

vr gr teun

Teun.l (0), 16 jaar geleden

zojuist weer proefrit gemaakt en hopla hij stottert weer het is net alsof je even toeren hebt gemaakt dat hij weer begint. Vooral bij 2000 a 2500 toeren. ga dus morgen maar weer naar de garage. Ben benieuwd wat de uitlezing van de computer was.

vr gr teun

Teun.l (0), 16 jaar geleden

maandag de auto naar de seat dealer gebracht, zojuist weer opgehaald. Niets aan gebeurd rijdt perfect computer geeft geeft ene storing aan. Advies: rijdt eens een poosje op super benzine. Trouwens de seat dealer heeft mij goed geholpen en de rekening viel ook mee. Ga ik dus nu proberen met andere benzine en maar weer afwachten. ben nog wel even langs de toyota garage geweest om hem in te ruilen,maar volgens mij wilden die geen auto verkopen. Vertrouw de auito voor geen meter meer. De volgende wordt echt absoluut een japanner (die doen het tenminste altijd!!!!!)
als ik weer gegevens heb plaats ik het wel weer.

gr teun

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat wij ook wel eens doen bij dit soort klachten die niet aanwezig zijn op het moment dat je in de garage bent,is de auto een paar dagen houden en de chef of de juiste monteur er mee naar huis gaan,en zo een paar dagen rijden met de auto,dan merk je ineens dat de klant "vaak" gelijk hebt.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hoi ricky
dit is ook al eens gebeurd bij de andere garage, ook toen de auto een week gehad, klacht lichtelijk geconstateerd alleen geen foutcodes. wat ik raar vind is dat de bij de auto afgelopen zaterdag en in begin december alle lichtjes op het dashboard oplichten en hij dan pruttelt en stottert en niet van plek wil komen puur omdat er geen kracht in zit. je kunt hem dan aan de praat houden door veel gas geven , maar je gaat dan hortend en stotend met 20 km per uur over de straat. ook beste kwalmen uit de uitlaat door slechte verbranding. het verhaal van de benzine zegt jou dat iets????

vr gr teun

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat van die benzine kan nooit zo'n verschil maken als jouw probleem dat de auto niet meer voorruit te branden is.
Er is toch wat anders aan de hand met je auto.
Zoals ik al zei,hoop voor je dat de auto een x bij de juiste monteur terecht komt die deze blokken door en door kent.

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo ricky

heb vanavond de tank vol gegooid met 98 en hij stotterde nog wel weer even. inderdaad moet je een monteur hebben die deze motoren uit z'n hoofd kent. Maar ik ken niet zo'n monteur in deze buurt, jij misschjien wel???. Woon in de buurt van emmen. heb nu nog steeds geen vertrouwen in het geheel, mijn gevoel zegt steeds dat er iets met het gasklephuis aan de hand is. Want het probleem op te lossen komt volgens mij niet door het resetten van de computer er moet iets zijn wat de storing veroorzaakt, misschien wel iets mechanisch met een afwijking die de computer niet ziet.

gr teun

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is probleem is dat de V5 motoren niet zo veel voorkomen. Wij hebben er volgens mij twee rondrijden. Je mis dan ook een beetje de ervaring van het blok. Jammer dat ie geen foutcode aangeeft dan heb je een beetje een richtlijn. Wil trouwens niet altijd zeggen dat het de juiste is.

Wat dit probleem is durf ik ook niet zo te zeggen. Is ieder geval geen makkelijk probleem, maar dan ben je helaas al achter gekomen. Als je ooit hem nog eens brengt bij een garage zal ik voor een VW/seat dealer gaan. Deze motoren komen ook voor bij VW en die hebben meestal dan ook wel iets meer ervaring hiermee.

Greetz

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hij is dus bij een seat dealer geweest die wel alom goed bekend staat. Maar ook ervaringen met v5 motoren?? ik weet het niet. nou lees ik op deze site ook altijd de naam van paul kelder en meerdere namen zijn daar ook ervaringen mee??? wat eventueel zou kunnen om een oproep te doen op problemcar voor een specialist in deze motoren, die ook nog een beetje in de buurt zit. goed iedee???

gr teun

Teun.l (0), 16 jaar geleden

nu een paar dagen op benzine met 98 octaan en tot nu toe goed. Vandaag opperde een seat monteur dat het wel eens aan de katalysator kan liggen. dit hadden zij al vaker meegemaakt. het probleem is dan dat de computer geen storing aangeeft. Heeft iemand daar ervaring mee????

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

we hebben zelfde soort problemen gehad bij vw golfjes

probleem lag hem in de bak
af en toe sloeg de bak vast onder het rijden dit veroorzaakte toen hit inhouden

bakken is een bekend probleem bij vw en seat


laat de bak eens controleren




en v5 loopt het mooist op shell v-power

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo jw

heb je bericht gelezen, alleen wat bedoel jij met " bak" ???en bakken???? heb jij ook enige ervaring met de v5, v6 specialist uit aalten????

vr gr teun

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

versnellings bak

geen ervaring met v5,v6 pecialist

Teun.l (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je reactie zal maandag eens bellen met de seat dealer om te vragen naar het probleem.

vr gr treun

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo. vandaag de seat ingeruild. ben echt kotsmisselijk van de volkswagens, wat een rotzooi van een auto's,. heb nog nooit zo'n slechte wagen gehad, snap dus ook niet dat er zoveel mensen mee willen rijden, ondanks de zovele problemen hier op problemcar. ik in ieder geval niet meer. dus dit is ook het einde van deze topic. ik hoop dat ik van mijn andere auto (een ford focus, die hebben tenminste nagenoeg geen problemen) meer plezier zal hebben. toch iedereen nog bedankt voor het meedenken.!!!!!!!!!!!!!!!!!1

vr gr teun

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Teun

Wat heb je weer gekocht...? een focus ?

Gr. paul

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Staan ook best wat problemen van Ford erop Teun. Elke merk heeft ze minpunten en vaak worden de onderdelen nog door dezelfde leverancier geleverd ook.

Maar wens je veel rijplezier toe met je nieuwe auto.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Teun.l]ben echt kotsmisselijk van de volkswagens, wat een rotzooi van een auto's,. heb nog nooit zo'n slechte wagen gehad, snap dus ook niet dat er zoveel mensen mee willen rijden[/quote]
Dit vinden sommige mannen ook van vrouwen : tref je de verkeerde, loop je er op leeg ; je moet er zeg maar een beetje geluk mee hebben. Maargoed met de Ford ben je er ook nog niet, ook die vallen weleens in de hoofdprijzen.

Gr. paul

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

Teun wat was er nu mis met de Toledo?



Bekijk voor je een focus koopt goed de onderkant
ik keur er regelmatig wat
maar heb ze al gezien
bj 2001 waar al erg veel roest onder zit

voor mij absoluut geen ford

Teun.l (0), 16 jaar geleden

hallo jw. het hele probleem was dat het gasklephuis defect was. Zit nu nieuwe op, heeft wel wat gekost, maar rijdt nu voortreffelijk (tot nu toe). Het gaskleophuis is denken wij en de huidige seat garage die hem gerepareerd heeft, vanaf het begin defect maar is zeer waarschijnlijk door de garage waar ik hem had gekocht verzwegen. ik denk nu dat zij hoopten dat de auto tot na de garantie wel zou blijven lopen. de seat heb ik dus nu ingeruild en het hele verhaal erbij gedaan. (ik wil wel eerlijk zijn!!!). Zij hebben mij een groot gedeelte van rep kosten vergoed bij inruil op de focus. p.s de focus is van juni 2007! en er zit dus nog meer als een jaar garantie op. ik hoop dat hij het beter doet als de toledo. Ik weet natuurlijk wel dat ik qua motor in moet leveren, maar ja dat is dan niet anders. ikhoop dat ik hier meer plezier van mag hebben

vr gr teun

p.s nog bedankt voor je advies en interesse.

Hans4040 (355) PRO, 16 jaar geleden

weer een probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.