Seat Leon: kachel word koud bij stationair draaien / vacuum koelvloeistof r

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

sinds vandaag ben ik de eigenaar van een seat leon 2005, p1. Tijdens het proefrijden niks gemerkt maar tijdens de rit naar huis blijkt de kachel bij stationair draaien af te koelen en geen warme lucht te blazen. Als ik weer iets gas bjj geef, geeft hij weer warme lucht.
koelvloeistof is op niveau. Hij geeft nu wel de melding koelvloeistof onder niveau, dat lijkt ook zo, als ik de dop los draai komt de vloeistof wel weer terug in het reservoir op niveau. Lijkt een soort van vacuum... ik heb de auto stationair laten draaien met de dop van het reservoir af totdat de koelvin aanslaat. Geen resultaat op de kachel....

iemand enig idee? Heel vervelend om dit op de eerste dag al te ondervinden...

tca Caddy

Geplaatst door tca Caddy (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

contoleer of de waterpomp werk het schoepje gaat nogal eens los zitten.
laat de motor draaien met de dop van het reservior af als de pomp goed werkt dan komt er een straaltje koelvloeistof uit het dunne slangentje daar aan kun je zien of er circulatie is.
bij sneller draaien van de motor zal er nog iets stroming zijn doordat het schoepje dan iets meegenomen wordt.

groetjes jan.

tca Caddy (0), 10 jaar geleden

Beste Jan,

bedankt voor je reactie, van de week gaan we de boel loshalen...eris idd geen stroompje dat terugvoert vanuit de bovenste slang op het reservoir.
Groeten

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

sukses er mee ik weet niet hoe lang de riem enz erop zit anders kun je die beter gelijk mee nemen het ligt dan toch allemaal los.

groetjes jan.

tca Caddy (0), 10 jaar geleden

De riem is slechts 60.000 geleden vervangen. Maar als het los ligt meteen een nieuwe erop. Een d-riem kan je ook het beste maar 1 keer gebruiken.
Begin volgende week gaan we ermee aan de slag...hopen dat dat het is...

Goed weekend. Groeteb

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.