Seat Cordoba: Kilometerstand vooruitdraaien 6K-tellerunit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo heren,

Ik heb een tellerunit uit een Cordoba (benzine) met multifunctie-analyse op de kop getikt, alleen is de kilometerstand te laag.

Ik wil dit met een stekker en schakeling 's nachts in de studiekamer laten oplopen met 260 km/h.

Weet iemand wat voor signaal soort signaal van de aandrijfas af komt? Ik neem aan pulsen, voor elke rotatie of 10 cm één puls. Heeft iemand dit ooit gemeten of bestudeerd? Scheelt mij weer tijd.

Groeten,

Frank

IncaSDI

Geplaatst door IncaSDI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Frank,

Wat bedoel je precies met een stekker en een schakeling ? Wil je de teller verder laten lopen qua km/h en de stand veranderen ?

Het aantal pulsen kun je zien op de teller zelf, Dagteller knop indrukken, contact aanzetten, contact uit en weer aan en de knop los laten, nu staat er een 1 in het scherm, als je op de knop van de dagteller drukt kun je verder gaan tot 8, bij 8 staan als het goed is het aantal pulsen.

Gr Stefan

IncaSDI (0), 14 jaar geleden

Ahaa, dat zijn dus de pulsen! Ik dacht altijd dat dat tienden van meters waren (omdat hij na honderd meter op 1000 staat).

Met stekker en schakeling bedoel ik: grote stekker van de draadboom (heb nog wel een tweede boom liggen) erin drukken en op de tellerdraad een pulsgevertje aansluiten. En dan inderdaad een nacht of vier laten draaien met 300 km/h o.i.d.. Op die manier krijg je de kilometerstand ook vooruit, lijkt mij.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Haha dat kan ook, maar waarom wil je nu moeilijk doen als het ook makkelijk gaat, op internet vind je zat adressen die km stand correctie doen voor een paar tientjes...Zoek maar eens even, ook op marktplaats staan ze.

IncaSDI (0), 14 jaar geleden

Ja, ik ken ze. Er zijn er zelfs die bij je aan de deur willen komen. Maar 't is hobby, hè.

Weet iemand hoe die pulsen in elkaar zitten? Blokvorm 12 V? No idea.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als ik het goed heb is de pin bezetting achterop het instrumentenpaneel :

7 - uitgang snelheidssignaal
27 - snelheidssignaal van sensor snelheidsmeter -G22

Voorbeeld : Impulsgever 15 : 7 = 2,143 ( Ligt aan het type versnellingsbak )

IncaSDI (0), 14 jaar geleden

Stefan,

Dat is een mooie zet in de goede richting, dank. Dat wordt meten (misschien mini-scopeje eraan hangen) en nabootsen geblazen.
De teller is trouwens afkomstig van een 2-liter Cordoba.

Groetjes maar weer en fijn weekend

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.