Seat Leon: Kilometerteller wegvallen

Bouwjaar: 2000

Hallo. Bij een Seat Leon 1.4 16v van ongeveer bouwjaar tussen 2000 en 2002 valt regelmatig zomaar de kilometerteller onder het rijden naar beneden naar 0 km/h en dan springt ie weer omhoog. De kilometerteller is helemaal van slag.
Is dit gewoon de sensor voor de kilometerteller of kan het nog iets anders zijn? Alvast bedankt!

arjan_reijrink

Geplaatst door arjan_reijrink (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer je snelheids sensor op de bak eens. deze kan dit probleem veroorzaken. ook even de massapunten van je teller goed nakijken en de aansluitingen achter op de tellerunit zelf (ff uitbouwen dus)

suc6.


ps. het bouwjaar van de auto kan je terugvinden in het chassisnummer. bv. vsszzz1mz2r0(etc) het getal na de laatste Z is het bouwjaar.

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaat, waarschijnlijk snelheissenor op de bak

Nuts (0) PRO, 18 jaar geleden

selheidssensor op de bak misschien? massa verbinding instrumentenpaneel? soldeerverbindingen in instrumentenpaneel wel goed? gebeurde bij oudere types wel vaker namelijk.

Ben1008 (0), 18 jaar geleden

Mijn toledo (99)kampt met hetzelfde probleem,er werd een nieuwe sensor gemonteerd maar er was nog niks opgelost daarmee.Dan heeft de garagist een nieuwe stroomdraad getrokken naar de snelheidsmeter en dat werkte perfect,alleen jammer het werkte maar voor 14 dagen .En nu rij ik terug enkele dagen zonder snelheidsmeter . OOk schokt die auto enorm in eerste en tweede versnelling en er ontbreekt ook enorm veel koppel.Blijkbaar is er iets degelijk mis met de electriciteit

vos093 (0), 17 jaar geleden

[quote=Ben]Mijn toledo (99)kampt met hetzelfde probleem,er werd een nieuwe sensor gemonteerd maar er was nog niks opgelost daarmee.Dan heeft de garagist een nieuwe stroomdraad getrokken naar de snelheidsmeter en dat werkte perfect,alleen jammer het werkte maar voor 14 dagen .En nu rij ik terug enkele dagen zonder snelheidsmeter . OOk schokt die auto enorm in eerste en tweede versnelling en er ontbreekt ook enorm veel koppel.Blijkbaar is er iets degelijk mis met de electriciteit[/quote]
Ik heb dit nu ook bij een [b]Seat Leon 1.9 SDI Stella bj 2000[/b]. De kilometerteller valt weg, de brandstofmeter schommelt en is zeer direct (oftewel in bochten naar nul), en de auto schokt inderdaad heel erg en wil graag schokken overnemen (vooral bij drempels is dit zo).

Wat kan ik er aan doen? Hij is al bij de garage geweest, deze hebben hem met een VAG machine uitgelezen en daarna alle stekkers los gemaakt. Heeft niet geholpen.

Soms doet de meter het wel en loopt de motor ook weer goed. Maar de laatste dagen heeft de meter het niet meer gedaan.
Ook springt de meter soms na het starten een paar keer omhoog naar 10km/u terwijl ik nog stil sta.
Zelf denk ik dat het ergens in het begin al mis gaat en dat de ECU geen snelheidsinformatie doorkrijgt en dat daardoor de motor slecht loopt. Ik ben geen expert, misschien zou iemand dit technisch kunnen onderbouwen? Hoe kom ik aan technische informatie over deze auto, want dit lijkt erop dat ik het zelf moet oplossen.

Wie zou mij kunnen helpen? Alvast bedankt! [img]http://gathering.tweakers.net/global/smi...[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.