Seat Inca: koeling / verdamper

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 light van

Twee dagen geleden had ik problemen met het koelsysteem. Wanneer ik de dop van het expansievat afdraaide spoot hij door het overdrukventiel koelvloeistof eruit, dit zowel met hete als koude motor (ook wanneer hij een dag stil stond). Ook werd de slang naar het koelsysteem "keihard" (dus teveel druk) wanneer ik een tijdje gereden had. Ook begon de wagen te stotteren (schokken) onder het rijden.
Ook sludge vorming rond om de oliedop.
Hierna zowel verdamper als koppakking vervangen.(door garage)
Wagen gisterenavond opgehaald maar temperatuurmeter liep niet normaal omhoog maar heel langzaam en liep zelfs terug wanneer ik op de snelweg reed. Bij het starten en uitzetten hoor ik een geluid alsof het een pomp betreft., maar dit weet ik niet zeker. ook nog steeds sludgevorming rondom de oliedop.

Wie weet wat nu te doen?

Alvast bedankt Will

macho57

Geplaatst door macho57 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Will,

De sludge kan ook goed komen van veel korte stukken rijden.

Staat er nog altijd veel druk op het systeem ?

Wellicht morgen vroeg nog eens het koelvloeistof niveau controleren en zonodig bijvullen, het kan zijn dat er nog wat lucht inzit..

Anders het geluid eens laten horen bij je garage, want dat kan vanalles zijn.

Gr Stefan

macho57 (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan

Ik werk ploegen dus ik reageer onregelmatig.
Wat jij zegt over die sludge kan goed waar zijn. Ik heb vandaag op benzine gereden en heb dan nergens last van. (Ook niet bij het starten.) Nu kan het zijn dat de thermostaat niet goed is maar of die dat geluid bij het starten, wanneer ik hem op gas laat staan, veroorzaakt weet ik niet. In ieder geval kan ik morgen bij de monteur langs.
Wat betreft het koelvloeistof niveau ; heb ik vanmorgen met een half litertje bij gevuld en er is niets meer uit gegaan na 50 km vandaag op benzine gereden te hebben.Dat van die lucht kan dus ook goed. Morgen weet ik meer hopelijk........

macho57 (0), 13 jaar geleden

Ja een beetje laat maar heb tot vandaag moeten wachten eer de monteur tijd had.
Wat de thermostaat betreft, het bleek dat het pakkingring een scheur had, na deze vervangen te hebben loopt de temperatuur gewoon op,dus dat is opgelost.
Het geluid is nog niet weg bij het starten op gas,maar morgen of overmorgen moet de verdamper afgesteld worden en zal het er dan over hebben.

Gr.Will

Heino4267 (110), 13 jaar geleden

Wellicht moet je ook je olie verversen: sludge duidt op water in de olie en ik denk niet dat die olie nu nog zijn originele eigenschappen heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.