Seat Inca: Temperatuur (thermostaat, ventilator, verwarming)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Vrij kort geleden is de koppakking en verdamper vervangen. Hierbij ook de thermostaat vervangen. Nu doet zich het volgende voor. Wanneer ik weg rij loopt de temperatuur vrij normaal op. Wanneer de temperatuurmeter op zijn normale stand staat en ik de kachel binnen op stand 1, 2, 3, of 4 zet loopt de temperatuur meter langzaam terug. Wanneer ik hen vervolgens op nul zet loopt hij weer langzaam op.
Wie weet wat dit kan zijn? (Toch niet het (extreme) koude weer he?)

Alvast bedankt.

macho57

Geplaatst door macho57 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk toch een slechte ( defecte ) thermostaat..

Wat gebeurt er onder het rijden ? Valt deze dag ook weer terug ?

Gr Stefan

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

kou, in combinatie met lpg. Stefan, waarom laat jij deze man weer geld uitgeven voor een thermostaat? lezen lezen lezen, als de kachel op een stand staat wordt er zoveel gekoeld op de kachelradiateur.... kachel uit en temperatuur weer goed.... die thermostaat is dus wel goed. maar de verdamper koelt ook nog eens..... ook al is de thermostaat dan dicht, er wordt zoveel warmte afgenomen dat ie afkoelt.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

En toch is het niet normaal Peco,

Al vaak gezien en meegemaakt dat een nieuwe thermostaat toch 'defect' is, dus zo raar vind ik dat helemaal niet.

Als hij eenmaal op temp is, hoort hij echt niet ( helemaal ) terug te vallen indien je de aanjager aan hebt staan..

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=stefan84]Als hij eenmaal op temp is, hoort hij echt niet ( helemaal ) terug te vallen indien je de aanjager aan hebt staan..[/quote]
Bij een voertuig op LPG kan dat voorkomen....

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb jij enig idee hoeveel kilo Joule (kJ) er nodig is voor het verdampen van een liter gas? Zoek dat nu maar eens even uit, nu heeft 1 gram water 4.2
joule nodig, om 1 graad van temperatuur te veranderen, dus ga maar eens rekenen, lpg, een auto in een koude omgeving, en de kachel volop aan, en die staat niet op recirculeren...... let maar op, de dooi valt in en het probleem is weg....

macho57 (0), 13 jaar geleden

Hallo allen,

Jullie hebben waarschijnlijk allemaal een beetje gelijk maar Mercury en Kelder het meest. Dat weet ik vanmiddag (zondag) zeker want dan moet ik even rijden.
Het volgende is gebeurd; heb eerst de thermostaat vervangen maar deze bleek na 2 dagen weer defect. Weer een nieuwe geplaatst. Toen gebeurde het geschetste probleem. Onder het rijden had ik de kachel gewoon op warm staan. Temperatuur loopt normaal op. Zodra ik de stand op 1, 2, 3 of 4 zette liep de temperatuur terug. Maar niet verder dan maximaal een kwart. Zodra ik geen stand gebruik loopt de temperatuur weer naar normaal op.
Wat wel opvalt ; gisteren moest ik een ritje maken van 40 km, grotendeels snelweg. Aangekomen in een dorp moest ik even zoeken naar een adres. Dus een minuut of 5 langzaam (20-50km) gereden. Tot mijn verbazing sloeg de ventilator van de radiateur aan toen ik vervolgens even stil stond.
Ben benieuwd vanmiddag. Laat ik nog even horen,

macho57 (0), 13 jaar geleden

Hallo

ben even weggeweest en inderdaad temperatuurmeter liep nu niet meer terug (verwarming vol open op stand 4), dus heeft mercury het bij het goede eind.
Wel blijft vreemd (ook nu weer) dat de ventilator van de radiator aanslaat na een ritje van een halfuur en binnen 5 minuten stationair draaien. ??

vwmuisje87 (0), 13 jaar geleden

Dat je fan aangaat is normaal, zeker na een rit van een half uur en 5 minuten stationair laten draaien, de motor is dan na de rit al op bedrijfs temp en na even stationair gelopen te hebben gaat de fan aan en koelt wat terug ( wat normaal de rijwind doet tijdens het rijden )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.