Seat Arosa: Koelprobleem fan staal niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AER 1.0

Heb de eerdere berichten gelezen, maar kom er niet uit.

Temperatuur gaat eerst naar de 90, blijft daar even en liep daarna op tot boven de 110 graden.

De fan sloeg niet aan terwijl de temperatuur ver boven 90 graden kwam.
Fan doorgemeten en die is goed. Warmteschakelaar in de radiateur was kapot. Die vervangen maar het probleem bleef. De bovenste slang was heet en de onderste niet. Toen de thermostaat nagekeken. Die was doorgekookt.
Hierdoor is de binnenzijde van het thermostaathuis is kapot gegaan. Het pennetje van de thermostaat heeft de behuizing kapot gedrukt.
Deze vervangen, samen met de thermostaat.. Alles weer afgevuld en ontlucht.

Maar wederom loopt de temperatuur op en de fan slaat niet aan. Tijdens het rijden gaat het goed, maar als je stil staat dan loopt de temperatuur weer op.

Iemand een idee?

ivowg

Geplaatst door ivowg (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Knoopie84 (0), 12 jaar geleden

misschien is thermoschakelaar wederom stuk.. omdat het spul weer erg heet is geworden, maar lijkt mij niet. wordt de radiateur wel volledig warm?

ivowg (0), 12 jaar geleden

De onderkant van de radiateur wordt wel wat warm, maar niet veel. De bovenste slang wordt heet en de onderste blijft warm Ik heb even gereden zonder de thermostaat er in en toen sloeg de fan wel aan. Zou het de pomp kunnen zijn misschien?

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Plastic schoep van de waterpomp los van het asje, daardoor te weinig circulatie en slaat dus de ventilator niet aan. bekend probleem bij VW.
Succes!

ivowg (0), 12 jaar geleden

Paulmichiel. Het was inderdaad precies zoals je zei. Schoef helemaal los van de as. Nieuwe pomp er in gezet en hij doet het weer prima.
Thanx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.