Seat Leon: koelvin

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20vt

hallo. ik heb een paar maand geleden deze auto gekocht nou draaid de vin van de airco ook altijd even als ik de auto s,morgens start.en heb de airco dan niet aan .start ik de auto een uur later weer draaid die niet het is puur zo als die weer een tijd stil heeft gestaan . ongeveer een uur of zes wie weet hoort dit zo??
en mijn koelvin draait nooit die vin kan ik zo doormeten toch door een plus en min er op te zetten ?? maar zit een driepolige stekker op wie weet hoe ik dit makkelijk kan testen mijn watertemperatuur blijft wel mooi maar zelfs bij file rijden gaat die nooit aan??

floris3065

Geplaatst door floris3065 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

3 draden betekent een langzame en snelle stand van de fan!

En tijdens file rijden zal die langzame alleen werken en die hoor je bijna niet draaien, zeker niet als je in de auto zit met lopende motor en radio aan..

De hoge stand zal pas werken als de temp nog hoger oploopt..

floris3065 (0), 13 jaar geleden

toen ik de auto net had. heb ik een andere radiatuur er voor gezet en toen warm laten draaien maar toen ging er ook al niks draaien.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zelf met de hand de kontakten van de stekker van de thermoschakelaar doorverbinden om te zien of de fan langzaam en snel werkt.
Eerst naar de kleuren kijken of met een ohmmeter de massa verbinding zoeken. Of op de gok doorverbinden. Zijn maar 3 aansluitingen.
Dan met contact aan 1 pen verbinden met de massa pen. Langzaam of snel? Dan de andere overblijvende pen. Denk om je vingers!
Werkt zowel langzaam als snel? Zo niet, mogelijk relais probleem.

floris3065 (0), 13 jaar geleden

hij doet niks en relais zijn goed.nou heb ik de vin er voor weg gehaald denk dat die kapot is maar kan ik deze ook gewoon testen door een plus en min van de accu??

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja. Let even op hoe plus en min er op zit vanwege de draairichting. En denk om je vingers!

floris3065 (0), 13 jaar geleden

ja de vin zelf was kapot. en dat de vin gaat draaien als ik de auto start is dat normaal . de airco staat dat niet aan?? bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.