Seat Leon: op contact

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Goedenmiddag, een klant van ons heeft het volgende probleem: enkele keren wil de auto niet uit of blijft op contact staan,
de sleutel wordt gewoon teruggedraaid en zelfs eruit gehaald. Als het gewoon een paar keer proberen lukt het wel!
Bij ons doet hij het natuurlijk perfect, ik heb als eerste het electrisch contactblokje vervangen maar dat heeft niet geholpen.
Volgens mij is het mechanisch gedeelte van het contactslot prima, weet iemand of daar nog een relais tussen zit of eventueel instrumentenpaneel? ik hoor het wel. klant wil vrijdag op vakantie!

dupl-u-8612-5dd14847dfca0+top

Geplaatst door dupl-u-8612-5dd14847dfca0+top (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeft deze auto een trekhaak?
Heb al een aantal keer meegemaakt dat de stekkerdoos vol met water/vocht zat en dat via de constante plusdraad en een spanning bleef staan op de schakeldraad,dus ook op contact 15 dus op stand contact aan,en als dat gebeurd dan kan je de sleutel eruit trekken,maar de spanning blijft via de stekkerdoos erop staan.
Wat je ook moet proberen is of het alleen met licht aan gebeurd,ook al eens meegemaakt dat dit zelfde probleem lag aan de lichtschakelaar.

dupl-u-8612-5dd14847dfca0+top (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze auto heeft wel een trekhaak maar een 7-polige stekker, lichtschakelaar lijkt ook niet het probleem maar had het gisteren wel tegen de klant gezegd om daar extra op te letten en de auto meegegeven. Nu vanmorgen stond hij weer kapot, dus direct er naartoe en gaan meten. Deauto staat dan niet helemaal op contact, lampje startblokeering en accu brand ook licht dashboard en kachel. Als ik meet krijg ik op 2.5mm zwarte draad op contactblokje 12v(niet vanuit contactslot) dit gaat (of komt uit de zekeringkast) maar voor ik verder kon meten was het weer normaal. balen dus.
Ik hoop dat dit iemand op een idee brengt, het wordt nu wel echt vervelend

alvast bedankt
Martin

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Is lastig te zeggen wat het is,het lijkt er heel erg sterk op dat iets in de auto ervoor zorgt dat er 12volt of contact 15 blijft houden.
Niet iets wat achteraf is ingebouwd?

sjakie30 (0) PRO, 13 jaar geleden

Controleer even je relais onder het dashboard , de kap verwijderen onder het stuur daar zitten er als het goed is 4 relais, ik heb het een keer gehad bij een golf 4 dat het 2e relais defect was je zag er haast niets van totdat je het plastic kapje er afhaalde en het relais even goed bekijkt, controle is zo gebeurd kan je weer wat afvinken.

dupl-u-8612-5dd14847dfca0+top (0) PRO, 13 jaar geleden

De relais heb ik allemaal al wel bekeken! Maar misschien sporadisch, klant heeft auto inmiddels al wel mee. Wat ik nog tegen ben ge-
komen was een slecht contact op zekering bij de accu van de laadstroom vanaf dynamo maar kon het probleem volgens mij niet veroorzaken. Nadat de klant de auto meegenomen heeft had hij het nog 2 keer gehad dat de auto bleef lopen na uitzetten contact als hij dan op rem trapte stopte hij wel!!
Ik heb nu vrijdag een nieuwe remlichtschakelaar gemonteerd( zo'n dubbele dus +15 en +30 gecombineerd in een schakelaar) en de bedrading van trekhaak losgekoppeld dus nu even afwachten. Klant heeft hem nu mee op vakantie, als ik meer weet dan horen jullie het vast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.