Seat Leon: koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo,

Ik heb een seat leon staan waarbij het koelvloeistof verdwijnt, ik heb het koelsysteem al onderdruk gezet maar er is geen lekkage te zien en de druk zakt ook niet weg. De auto rookt ook niet wit en heeft geen vermogens verlies en oliepeil blijft goed maar om de maand is het reservoire leeg heeft iemand een idee of eerder meegemaakt.

Ik heb wel een jaar geleden een waterleiding vervangen van de egr koeler want die lekte maar ook daar is geen spoor van lekkage te zien.

Bvd remko

Geplaatst door

r.verspaget (0)
badge

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als je zeker weet dat het niet uit het reservoir wordt gedrukt door bv een lekke dop of te hoge druk door defecte waterpomp of de circulatie wat niet goed is (waterpomp of verstopping oid) dan blijven er eigenlijk maar 2 dingen over...Of de kopppakking is lek of de erg koeler is inwendig lek en ik denk de egr koeler. Deze lekt dan zo minimaal dat je niets ziet aan de uitlaatgassen maar 1 liter koelvloeistof is zo weg als hij druppel voor druppel lekt in de koeler.

ricky 10
badge

10 jaar

Wat zou zo'n erg koeler kosten en hoeveel werk ist ongeveer

Dank u

Grt remko

r.verspaget 0
badge

10 jaar

Zou niet weten wat dat ding kost. Daarvoor zou ik de dealer bellen en dan een automaterialenzaak en dan ook op internet zoeken en dan alles vergelijken met elkaar kwa prijs e.d.
Als je geen roetfilter hebt dan valt het meestal wel mee. In het ergste geval moet je denk ik denken aan een uurtje of 5 maar dat verschilt kwa ervaring en kwa monteur en kennis dus tijd is bijna niet te zeggen maar als je vaker dit soort dingen hebt vervangen dan doe je dit zonder na te denken.

ricky 10
badge

10 jaar

ik heb het expansievat en dop vervangen maar hij perst het nog steeds uit het tankje wat zou de beste oplossing/meting zijn

r.verspaget 0
badge

10 jaar

kan de thermostaat zijn , vervang die eerst eens .let ook op of de fan aanslaat

gr Thorpe

thorpe 0
badge

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.