Seat Leon: Loopt koud niet versneld stationair

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6 BDE

Hallo,
Ik heb hier een probleem met een Seat Leon 2.8 V6.
Als ik de auto start als hij koud is Loopt hij gelijk 900 toeren dan heeft hij in het begin de neiging om af te slaan(zakt even terug naar +-450)pakt daarna weer op naar 900TPM en slaat soms ook af.
Geen foutcode's auto is altijd bij de dealer in onderhoud geweest ook met dit probleem maar is nooit goed naar gekeken.
Als ik de temperatuursensor er af haal dan loopt hij helemaal niet meer stationair.
Met warme motor geen problemen.

ed-g60

Geplaatst door ed-g60 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou denk ik zo te horen beginnen met het gasklephuis te reinigen en deze daarna weer in z'n basisstand laten zetten met de testkast en dan verder kijken maar het kan aan veel meer liggen.

ed-g60 (0), 10 jaar geleden

Zit er bij deze type's niet een een of andere lucht omloop die evt niet werkt of vervuild is?
Ik ga idd wel de boel daar ff schoonmaken en opnieuw inleren.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat zou kunnen dat hij die heeft maar daardoor gaat hij niet zo slecht lopen, wel als er bij dat systeem een lek zit maar ook een lekke vacuumslang ergens of de motortemperatuurvoeler die een foute waarde doorgeeft zou ook kunnen (en dan vaak geen storing). Luchtmassameter zou ook nog kunnen en sommige types hebben op de stuurpompleiding bij de stuurpomp een stationair regelsensor zitten en die kan ook het stationaire toerental beinvloeden maar doe eerst het gasklephuis maar en dan verder kijken.

ed-g60 (0), 9 jaar geleden

Hallo allemaal, heb de Seat weer in het hok staan gasklephuis schoongemaakt en het vacuum systeem door gelopen, 2 nieuwe stukjes vacuumslang vervangen maar daardoor ook een probleem gevonden, er loopt een vacuumslang vanaf inlaat naar carterventilatieslang het vacuumaansluitstuk was dicht gesmolten en dicht gekoekt opnieuw open gemaakt en auto gestart (nog) zonder opnieuw in te leren loopt perfect nu, bij het aanslaan direct naar +- 1200 tpm en zakt dan mooi rustig terug naar basis toerental.
Ga hem vanmiddag opnieuw inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.