Seat Toledo: Koelvloeistof Lekkage / Verwarming Geeft Verbrande Geur

Bouwjaar: 2000

Beste mensen,,

Sinds een tijdje moet ik heel vaak de koelvloeistof bijvullen! Deze bleek bij een kleine beurt lek te zijn, kwam ergens uit de achterkant van de motor blok vandaan. Ik moet om de 2 weken ongeveer even wat bijvullen! En ik kan de verwarming niet op warm zetten want dan komt er een vies,verbrand ONAANGENAAM geur uit! dus ik moet hem altijd op LO ( cool ) zetten...

Ik weet sowieso zeker dat deze 2 problemen wat met elkaar te maken hebben maar wat het is weet ik niet! Zou het de kachelradiateur zijn?, iemand enig idee?

Ikheb de koelvloeistof lekkage nog niet verholpen..maar ik rij er wel dagelijks mee, zolang je het bijvult, en niet rijd als die leeg is moet er geenprobleem zijn toch?

alvast bedankt!

Tawab

Geplaatst door Tawab (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja ik vermoed ok dat de kachelradiateur lek is.
daar door die lucht.
en ja als je zorgt dat het nivo goed is kun je gewoon rijden maar let op als hij veel lekt dan verwijnt dat onder de vloer bedekking.
dus laat dat zo spoedig mogelijk herstelen.

groetjes jan.

Tawab (0), 14 jaar geleden

beste jan bedankt voor je reactie!

Is dat duur te reparen denk je? een kachelradiateur is niet zo deur maar ik denk eerder de montage ervan omdat heel de dashboard eruit moet worde gemonteerd of zit ik ernaast?

En mijn ramen beslaan laatste tijd sinds ik deze problemen heb ook vrij snel , als ik met 2 mensen op de achterbankt zit zie ik niks meer op de achter ramen...misschien dat dit onder de vloerbedekking heeft gelekt, en nat is geworden en daardoor dampt of beslaat..?

Gr
Tawab

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Tawab,

99% een defecte kachelradiateur, gezien je meldingen over koelvloeistof verlies, vieze geur in de auto en beslagen / vettige ramen..

Kachelradiateur kost inderdaad niet veel, in de de / montage gaan de uren zitten.

Bel anders eens wat rond, dan heb je een prijs indicatie..

Zo door blijven rijden ermee vind ik geen optie, koelvloeistof kost op den duur ook geld, buiten het feit dat het in de auto een zooi word van kvs die naar binnen lekt, daarbij is rijden met beslagen en vettige ramen ook niet echt plezierig en je ziet vanalles, behalve wat je moet zien.

Een pil in het koelsysteem gooien is ook niet aan te raden, dat maakt meer dicht dan alleen het lek, en je ondervind er op den duur problemen van..

Gr Stefan

Tawab (0), 14 jaar geleden

Stefan,

Bedankt voor je informatie! Ik had ook het idee dat de kachelradiateur kapot was...ik ga zo even een paar garages bellen over de prijzen.

En wat moet ik met de lekkende koolvloeistof doen? Ik ga vandaag even proberen om dat bakje waar het in zit, eruit te halen of de slangen zelf na te kijken, en anders zou ik niet weten wat ik zelf eraan kan doen denk niks?

bedankt
Tawab

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Tawab,

Het beste is om het koelsysteem even onder druk te laten zetten bij een garage, dan zie je binnen een minuut de eventuele lekkage, of het moet al zo minimaal zijn dat het even zoeken word.

Zelf word het lastig om het lek op te sporen als het minimaal is en je niet ziet waar het vandaan komt.

Gr Stefan

Tawab (0), 14 jaar geleden

Hmm,dat is idd een goed idee! Een vriend van me heeft vandaag gekeken naar de auto, en hij heeft opgemerkt dat er iets vloeinds water lijkt mij uit de uitlaat komt! hij zegt dat koppaking is, en dat die koolvloeistof lekkage ook daarmee te maken heeft?

Als me koppakking kapot is dan ben ik denk ik goed de lul..want dat kost heel veel!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik zou niet meteen van het ergste uitgaan Tawab, Ligt aan de motor die erin ligt en of je het zelf maakt of het laat doen, maar het valt allemaal best mee hoor.

Alleen twijfel ik aan je vriend zijn uitspraak, als dat koelvloeistof is wat uit de uitlaat loopt, zal de motor zeeeeer slecht lopen, zou hij flink wit roken zowel warm als koud en zou je hem bijna niet meer gestart krijgen, waarschijnlijk is dat gewoon condens wat uit de uitlaat komt, na een flink stuk rijden over de snelweg is dat gegarandeerd weg..

De koelvoeistof zal wel ergens langs een slang / klem of flens weg lekken, maar omdat het zo minimaal is is het zeer slecht te ontdekken, daarom even het koelsysteem onder druk laten zetten.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.