Seat Cordoba: koude moter start slecht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 1f moter

als ik s,morgens de auto wil starten slaat ie bij de 5x aan. of in twee keer licht er aan hoe koud buiten is.bij het starten zie je de toerenteller een streepje boven komen. gas geven helpt niet. en paar keer starten krijg ik hem aan praat of dat er niks aan de hand is moter loopt goed slaat niet af als de auto 8 uur stil heeft gestaan krijg ik de zelfde probleem na paar keer starten slaat ie aan. s,morgens start de auto niet accu leeg anwb gebeld en de accu was aan vervaning toe. naar garage geweest andere accu erin gezet ging 4 dagen goed weer zelfde problemen weer naar de garage geweest en heb hem in de middag uren gebracht en zou morgen vroeg naar kijken krijg ik een telefoon dat ie in een keer aan sloeg en was allemaal goed(ook uitgelezen geen storingen) maar die dag was ook niet echt koud twee dagen later weer het zelfde probleem na paar keer starten en aan slaan en soms tot de accu bijna leeg is slaat ie aan. alleen bij een koude start heb ik de problemen. er zijn al best veel onderdelen vervangen bij deze auto zoals gasklephuis, spruitstuk pakking, bougies, bougie kabels ,benzine pomp, benzine filter 2009 complete ontsteking , bobine, tempratuur voeler 2007. en de accu. wie weet wat het kan zijn tips of zelfde probleem meegemaakt alvast bedankt .

leventje

Geplaatst door leventje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Starttoerental laten meten bij koude motor. Misschien is dit te laag.

Als je de kans hebt: Koude start doen met hulpaccu of aan trekken/duwen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het kunnen alsnog meerdere oorzaken hebben..

* Startmotor slecht.
* Lekspanning aanwezig waardoor accu leeg getrokken word ( Zwakke accu tijdens koud start )
* Temp sensor koelvloeistof ( Verkeerde waarde tijdens koude motor = bv veels te weinig benzine )
* Brandstofdruk te laag.

Controleer deze dingen eens,

Gr Stefan

leventje (0), 14 jaar geleden

wat ik wel vreemd vind is dat ie na vier of vijf keer wel aanslaat dat trekt toch wel aardig stroom neem ik aan binnenkort gaat ie weer naar de garage maar is er iets wat ik zelf effe kan meten of heb ik daar special tools voor nodig ik het vermoeden dat ie geen of weinig benzine krijgt of de op dat moment want de accu is nieuw maar er kan zoveel aan de hand zijn. dat er storing zit in de gasklephuis monopoint. bedankt voor het meedenken

leventje (0), 14 jaar geleden

ik heb er zelf effe naar gekeken en blijkt dat de voetpakking kapot was en heb het laten vervangen maar probleem nog niet opgelost nog steeds zelfde problemen.

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het niet de startonderbreker die blokkeert?
Broer van me heeft jaar of 2 geleden nagenoeg hetzelfde probleem gehad met een ibiza 1.6 met een 1F motor.
Na opnieuw laten inlezen van sleutels geen last meer gehad.

Probeer het eens met de reservesleutel.

leventje (0), 14 jaar geleden

afgelopen weekend geprobeerd met de reserve sleutel starte na vijf keer, ik ben er nog bezig geweest met koude moter starten kwam er rook uit de carbarateur is dat normaal. en kreeg ik hem niet aan praat accu leeg volgende dag accu kabels gepakt en andere auto start ie in een keer morgen maar weer proberen met een koude moter iemand nog tips of weet wat het ongeveer is. alvast bedankt....

Kelderman (0), 14 jaar geleden

Wij hebben hetzelfde probleem, alles is inmiddels al een keer vervangen en hij doet het alleen als het kouder dan 10 graden buiten wordt. Nu dus.... in de zomer hebben wij totaal geen last. Het vreemde is dat zelfs de SEAT dealer niet weet wat het probleem is. Ik zal blijven kijken of er een oplossiing voor het probleem is....

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zorg eerst eens voor een goede accu..Zeker met deze temperaturen.

leventje (0), 14 jaar geleden

een nieuwe accu is toch een goeie accu!! in de zomer heb ik ook geen problemen gehad als ie een keer aanslaat dan ken ik die dag nog mee rijden en starten. alleen s,morgens vroeg en iets langer dan acht uur heeft stil gestaan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik ga toch voor één van de problemen die ik in #3 al vermeld had.

Je komt toch aan het meten als de accu zeker weten goed is..Ook nieuwe onderdelen geven wel eens de geest, dus roep niet te hard dat hij goed is!

Je hebt denk ik ( als ik het goed lees ) 2 problemen, de motor draait rond maar start niet, de accu is binnen een paar keer starten leeg, Als de accu goed is, begin dan eens bij het meten van eventuele lekspanning.

En laat hem eens uitlezen ( het liefst als hij slecht start ) en controleer de waarde's van de koelvloeistof temp sensor. Hij zal dit niet weergeven als een fout, maar kijk in de meetwaardeblokken en vergelijk de temperatuur!

leventje (0), 14 jaar geleden

na drie maanden en wat betere weer buiten start de auto in een keer. heel soms heb ik er s,morgens last van is het dan toch een tempratuur
sensor of moet er iets afgesteld gemeten worden de winter dagen kreeg ik hem echt heel erg slecht gestart.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het is ook maar net wat je onder slecht starten verstaat, draait de motor dan wel goed rond maar slaat slecht aan ? Dan kan het een sensor zijn..

Maar als de motor moeizaam rond draait als je aan de sleutel komt, dan kan het aan de accu liggen, de bedrading van en naar startmotor / massa, of de startmotor zelf..

leventje (0), 14 jaar geleden

beste stefan ,de motor draait goed rond. en slaat niet slecht aan. paar keer proberen(gebeurt alleen bij koude motor). geen beweging te zien bij de toerenteller aleen een streep omhoog. bij de volgende sleutel omdraai start ie gewoon slaat niet af loopt netjes stationer of dat er niks aan de hand is. nogmaals omdat het nu buiten wat beter weer is start ie in een keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.